Gyere velem az erdőbe! – Programajánló a Fishing On Orfűhöz: 1–2. nap

Az idei évben június 26-29. között rendezik meg az egyik legnépszerűbb hazai zenei fesztivált, a Fishing On Orfűt. A délelőtti jóga, kézműves foglalkozások, pihenősarkok kipróbálása és strandolási lehetőségek után a délután kezdődő koncertfelhozatalban minden látogató megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelő programot. A továbbiakban olyan szubjektív ajánlót közlünk az első két napról, amely széles spektrumon igyekszik bemutatni az Orfűn fellépő előadókat.

 

Június 26., szerda:

 

17:00-17:45 – A Tűzhöz Közel – Mesél az erdő: Bodor Áron

Az Esti Kornél zenekar énekese egy visszafogottabb, a megszokott klub- és fesztiválkoncerteknél csendesebb háromnegyed órában mutatja be alkotói világát, a Fishing On Orfű előadója és közönsége is lehetőséget kap a befelé fordulásra és az egymásra figyelésre A Tűzhöz Közel színpad programjai által.

 

19:00-20:10 – Nagyszínpad 1 – Bohemian Betyars

A népzenei elemeket felhasználó zenekar önállóan is, hát még a Parno Graszttal kiegészülve fergeteges bulihangulatot teremt, ráadásul az idei éven ők jegyzik a fesztivál himnuszát is. A Platon Karataevvel közös Mezítláb című dal már elérhető a zenemegosztó felületeken.

 

20:10-21:10 – Nagyszínpad 2 – Péterfy Bori és a Love Band

A fesztivál minden évben visszatérő vendégei tavaly a délutáni hőségben léptek színpadra, idén főműsoridőben csendülhet fel a Luna Luna, és vetheti magát bele Péterfy Bori a hullámzó kezek tengerébe, hogy hanyatt fekve elmaradhatatlanul végigszörfözzön a közönségen.

 

 

22:00-23:30 – Nagysátor – 6363

A kezdetben slam poetry-körökben megjelenő Gege, vagyis 6363 tavaly A Tűzhöz Közel színpad erdei tisztásán vezette be a közönséget a szavak sűrűjébe, idén viszont központibb helyen hangozhat el az Amerikába mentem és a Fotók.

 

23:30-00:50 – Nagyszínpad 1 – Kiscsillag
23:30-00:50 – A Tűzhöz Közel – Rühös Foxi

Lovasi András a tavalyi évben számos formáció tagjaként lépett színpadra, idén az első nap egyik nagyzenekari koncertjén énekli majd a Sirályt és A Kis Óceánt. Vele egyidőben A lány című szám után az Eszik a dönert a nagyorrú lányok csendül majd fel a Rühös Foxi előadásában.

 

Június 27., csütörtök:

 

17:00-18:00 – Nagyszínpad 1 – Aurevoir.

A népzenei alapokra építő zenekar minden évben hatalmas közönség előtt játszik, a két 2023-ban kiadott új daluk mellett ez alkalommal is felcsendülhet majd a már-már klasszikusnak számító Esthajnal, és a zárószámként óriási tánckavalkádot és pogót kiváltó Mocsár is.

 

19:00-20:10 – Nagyszínpad 1 – Esti Kornél

Az előző nap szerzői estet tartó Bodor Áron ezúttal az egész Esti Kornél zenekarral lép színpadra. Ennek alkalmából pedig olyan ismert dalok lesznek hallhatóak, mint a Nem kár vagy az Akik élnek is.

 

20:10-21:10 – Nagyszínpad 2 – Galaxisok
20:10-21:00 – Nagysátor – Szűcs

A tavalyi Fishing egyik első koncertje a Galaxisoké volt, idén már a fesztiválhangulatba belerázódott bérletesek – és persze az egynaposok is – elé állhat ki az albummal legutóbb 2023 februárjában jelentkező zenekar. Velük párhuzamosan lesznek hallhatóak Szűcs Krisztián dalai is, többek között remélhetőleg a Tovább, a Tudunk várni és a Lángos is.

 

21:10-22:30 – Nagyszínpad 1 – Elefánt

A szintén mindig tolongó tömeg által várt zenekar ezúttal is elfoglalja a nagyszínpadot, hogy a Paula című szám előadása közben fájjon a hallgatóságnak, amiért nem éltek szépen, vagy hogy jó gyerekek legyenek a Sokáig vártalak alatt.

 

22:30-23:20 – Amondó színpad – Felső Tízezer

A zenekar számára idén is az Amondó színpad közönsége lesz a legfontosabb, a Minden / Semmi című számmal ráadásul azt is bebizonyítják, hogy: Mi egy zenekar vagyunk.

 

00:50-02:00 – Borfalu – Lázár tesók

A leginkább lassabb dalokkal jelentkező Lázár tesók először szintén az Esti Kornélban tűntek fel. Saját zenekaruk legutóbbi albuma tavaly novemberben jelent meg, Eső előtt címmel.

 

A lista következő cikkünkben folytatódik, amely a harmadik és negyedik nap ajánlott programjait tartalmazza.

Author

Ajánlott cikkek