Megjelenítve: 1 -10 / 84 eredményből

Maradj éhes, maradj bolond! – ELTE Sikerek Simó Györggyel

Az ELTE Alumni Központ ötlete nyomán 2016-ban indult útjára az ELTE Sikerek elnevezésű programsorozat, melynek keretében az ELTE-n végzett, mára híressé vált egykori hallgatók mesélnek a sikereikről. Ennek részeként az aktuális meghívott az Alumni Alapítvány kurátora, Simó György volt, akinek az előadásán nekem is volt szerencsém részt venni az Aula Magnában.

Ismét ELTE Sikerek Veled! – Kutatások hasznosítása

2023. november 21-én este újabb programra hív az ELTE Alumni, ezúttal az ELTE Innovációs Központ közreműködésével. A Sikerek Veled beszélgetéssorozat következő eseménye a Kutatások hasznosítása, ezen belül a Hasznosuló kutatások, megoldások, ELTE-s spin-offok címet kapta. A vendégek a Cursor Insight, az emdee Skin, a Motorpharma és a Tudatosan Jó vállalkozások elindítói és tulajdonosai. Az ELTE-diplomások saját tapasztalatikat és élményeiket osztják majd meg, elmagyarázzák többek között a spin-off fogalmát, és lesz szó a vállalkozásindításhoz megfelelő kutatási témákról, illetve az ezzel kapcsolatos nehézségekről is. A látogatók ismét rendkívül hasznos információkra tehetnek szert, így a programon valóban megéri részt venni!

Erasmusosok, figyelem! – Idén is ösztöndíjpályázatot hirdet az ELTE Alumni

Egy külföldi országban való tanulás sokak számára megterhelő lehet anyagilag, még az Erasmus+ program résztvevőinek biztosított alaptámogatás ellenére is. Ezt a nehéz helyzetet próbálja enyhíteni az ELTE Alumni Alapítvány, valamint az ELTE Diplomások összefogásában idén is meghirdetésre kerülő ELTE Alumni Ösztöndíj pályázat. Az elnyerhető összeg – 2022 ősze óta változatlanul – 175.000 forint egy félévre: semmiképpen nem érdemes lemaradni róla.

Hőstett vagy árulás? – múltidézés a XI. Gyulai Végvári Napokon

2023 júliusának utolsó hétvégéjén már tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Gyulai Végvári Napokat. A háromnapos programsorozat keretei között az 1566-os ostromot mutatták be a hagyományőrök, a látogatók pedig a csatajelenetek mellett játékokon, felvonulásokon, versenyeken is részt vehettek, beolvadhattak a vásári forgatagba, és esténként szabadtéri koncerteken zárhatták a napot

A XV. Tatai Patara – nagy múltú rendezvény az Öreg-tó partján

A Tatai Patara elnevezésű rendezvényt 2008 óta minden év májusában megtartják az Öreg-tó partján álló várban és körülötte. A háromnapos programsorozaton, ahol az 1597-es ostrom újrajátszása áll a középpontban, látogatók százai vesznek részt. Milyen módon oldják meg a múltidézést a hagyományőrök? Hogyan éltek a várvédők a 16. században? Milyen csellel arattak sikert a magyar vitézek? És honnan ered a Patara neve? Minderre választ adnak a következő bekezdések.