Felvételt hirdet az Eötvös Collegium – Meghosszabbított jelentkezési határidő!

Az ELTE első, 1895 óta működő szakkollégiuma, az Eötvös József Collegium ismét felvételit hirdet minden aktív jogviszonnyal rendelkező alap- és mesterszakos ELTE-s hallgatónak!

A Collegium Magyarország első interdiszciplináris szakkollégiuma, ahol a különböző tudományterületeket képviselve érkező hallgatók nem csak a tanároktól, hanem egymástól is tanulhatnak. Az intézménybe felvételt nyert hallgatóknak lehetőségük van egyetemi képzéseket támogató, azokat kiegészítő kurzusokat hallgatni, amelyek segítik őket szakmai fejlődésükben, és olyan ismeretek, készségek elsajátításában, amelyek a mindennapi és a szakmai életben egyaránt előnyükre válnak. Emellett a Collegium tagjai egy olyan összetartó és támogató közösségnek lehetnek tagjai, amely megkönnyíti az egyetemi mindennapokat.

A szakmai munka a Collegiumban műhelyekben folyik. A műhelyek tudományterületenként eltérő létszámú csoportok; mindegyik rendelkezik egy műhelyvezető tanárral, aki a szakmai munka minőségéért és a collegisták fejlődésének nyomon követéséért felelős. A műhelyek biztosítják a collegisták igényei szerint évről évre megújuló kurzusokat, valamint a szakmai előmenetelhez szükséges készségek fejlesztését, az önálló vagy csoportban végzett kutatás megkezdéséhez szükséges képességek, ismeretek megszerzését.

A Collegium falai között lehetőség van továbbá ingyenes nyelvtanulásra: az érdeklődő hallgatók kiscsoportos órák keretében angol, francia, olasz, német, spanyol, latin és ógörög nyelvet tanulhatnak minden szinten, gyakran anyanyelvi tanároktól.

A Collegium mindemellett egy rendkívül összetartó, támogató és motiváló közösség. A tanév alatt számos közösségi esemény, bálok, kulturális- és sportprogramok kerülnek megszervezésre, melyek lehetőséget nyújtanak mindenkinek ismerkedésre és kikapcsolódásra, és színesebbé varázsolják a szürke egyetemi hétköznapokat.

A jelentkezés határideje: augusztus 13. 23:59

A felvételi ideje: augusztus 21–23.

A jelentkezést a https://uran.eotvos.elte.hu/register/ oldalon lehet leadni.

A felvételi eseménye a további információkhoz: https://facebook.com/events/s/eotvos-collegium-felveteli-202/607833431468103/  

További információk a Collegiumról az https://eotvos.elte.hu/ honlapon érhetők el.

A kiemelt kép forrása: Eötvös Collegium Felvételi 2023

Author

Ajánlott cikkek