Az év legnagyobb egyetemi bulija – ilyen volt az EFOTT 2023

Idén július 12. és 16. között került megrendezésre Sukorón, a Velencei-tó partján az egyetemisták fesztiválja, az EFOTT. A rendezvény hat színpadán több mint száz előadó szórakoztatta a közönséget. Fellépett többek között a ValMar, a Halott Pénz, T. Danny, Dzsúdló, Manuel, Azahriah, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, a Punnany Massif, valamint Korda György és Balázs Klári is.

Az esemény első napja szerdára esett, de a kempingezők már kedden, a nulladik napon beköltözhettek a fesztivál területére. Napközben a résztvevőknek a Velencei-tó homokos strandja biztosított lehetőséget a pihenésre és a nagy melegben mindig jóleső felfrissülésre. A strand a rendezvény területéről volt megközelíthető, a napközbeni programoknak teret adó UNIverzumon keresztül.

Az EFOTT egyedülálló programkínálata maximálisan átadta számunkra a hamisítatlan hallgatói életérzést: nappali színpadok és egyetemi kitelepülések, civil szervezetek és vállalati szektorok vártak minket, amelyek különböző projektekkel készültek a hozzájuk ellátogatók számára. Emellett – szintén az UNIverzum területén – alkalmunk nyílhatott kipróbálni több mint negyven sportágat, például az amerikai focit, az evezést, a falmászást, a SUP-ot, az igazán vállalkozó szelleműek pedig akár a napi bajnokságokra is benevezhettek. Mindazok, akik még ennél is produktívabban szerették volna tölteni a napjaikat, teljesíthették az EFOTT Challenge kihívásait, amelyekért különféle nyereményeket zsebelhettek be.

A nyitónapon egyből rekordmennyiségű látogató érkezett bulizni egy felejthetetlent. Ennek az estének a legnépszerűbb fellépői T. Danny, a BSW, a ValMar, KKevin és Manuel voltak. A koncerteknek két nagyszínpad adott teret, közben viszont – és természetesen a későbbi órákban is – a különböző arénákban, stage-eken és bárokban dj-k feleltek a reggelig tartó szórakozásért.

A kempingezésre kijelölt rész hatalmas volt, így akik több napra érkeztek, mindannyian tudtak megfelelő helyet szerezni a sátruknak, napernyővel azonban érdemes volt készülni, árnyékot ugyanis nem igazán lehetett találni a területen. Akik a sátrazást választották, a kempingben külön mosdókat, illetve töltőállomást is használhattak.

A fesztivál helyszínén többféle étterem és bár közül válogathattunk. Idén az Auchan települt ki hatalmas kínálattal a helyszínre, ráadásul egy külön részen el is készítették a főételt számunkra, ha ott bevásároltunk hozzá.

A második nap legfelkapottabb előadói Korda György és Balázs Klári, a HoneyBeast és a Punnany Massif voltak, pénteken pedig a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Margaret Island, Krúbi, valamint Beton.Hofi. Az utolsó, szombati napon állt színpadra a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, Horváth Tamás, a Fish! és a Cloud9+ is.

 

Számunkra hatalmas élményt nyújtott az EFOTT, igyekeztünk minden percét kiélvezni és a lehető legtöbb programot kipróbálni. Jövőre ismét találkozunk!

Author

Ajánlott cikkek