ELTE Alumni Ösztöndíj – amivel a határ a csillagos ég

Újabb pályázattal segít minket az ELTE Alumni Alapítvány! Az eddigi tanévekhez hasonló módon a 2023/2024-es tavaszi félévben is mobilitási pályázatot hirdetnek mindazon hallgatók számára, akik szeretnék külföldi egyetemeken próbára tenni talpraesettségüket, azonban ehhez további anyagi támogatásra lenne szükségük. Az elnyerhető ösztöndíj összege 2022 ősze óta már fejenként 175.000 Ft!

Az ösztöndíjra az egyetemen MA/MSc vagy doktori hallgatók pályázhatnak, továbbá azok az alapszakos (BA/BSc) vagy osztatlan képzésben részt vevő hallgatók, akik legalább egy lezárt aktív félévvel rendelkeznek államilag támogatott képzésen. A jelentkezőknek ezenfelül jó vagy kiváló tanulmányi átlagot kell elérniük, és részesülniük kell szociális támogatásban is.

A hallgatóknak egy pályázati űrlapot kell kitölteniük a jelentkezéshez, illetve egy rövid, fényképes önéletrajzot és egy legfeljebb kétoldalas motivációs levelet is be kell küldeniük. Mesterszakos és doktori képzés esetén szükséges továbbá benyújtaniuk a diplomájuk másolatát, valamint az utolsó lezárt félévük súlyozott tanulmányi átlagáról szóló igazolást. Ezeken felül igazolniuk kell, hogy állami ösztöndíjas képzésen vesznek részt (amely az utolsó lezárt félév súlyozott tanulmányi átlagáról szóló igazoláson is szerepel). Az osztatlan képzésben részt vevő hallgatóknak az előbb is említett, tanulmányi átlagról szóló igazolás az egyik legfontosabb dokumentum.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a pályázat, fontos tudnod, hogy még majdnem egy hónapig tudsz rá jelentkezni, a leadás határideje ugyanis a tavaszi félévben május 15-e. A pályázat pontos kiírását, a kitöltendő űrlapot és a benyújtandó pályázati dokumentumok listáját ezen a linken találod.

Forrás: ELTE Alumni

Author

Ajánlott cikkek