A Fekete vagy a Fehér Barlangba kaptál meghívást? – Harmadszor kerül meghirdetésre a Panodyssey kreatív írói pályázat

A Könyves Magazinnal együttműködve harmadszor hirdeti meg kreatív írói pályázatát a Panodyssey. A győztesekről a szervezet magyar nagykövetei, Deres Kornélia és Simon Márton döntenek.

A Panodyssey egy Franciaországból indult kreatív írással foglalkozó közösségi médiaplatform, amely segít a szerzőknek abban, hogy munkájukat biztonságos és etikus módon megosszák a széles közönséggel. Célja egy olyan online közösségi tér kiépítése, ahol a felhasználóknak lehetőségük van saját szövegeik publikálására, illetve a másokkal való együttműködésre és egy olyan közösség létrehozására, ami a saját érdeklődési körüknek megfelelő.

Megalapulása óta a Panodyssey kilenc európai országgal kezdeményezett és ért el együttműködést, ezek közé tartozik 2022 őszétől Magyarország is, a Könyves Magazin szakmai partnerségében.

A program komolyságát mutatja, hogy az eddig kétszer meghirdetett pályázaton mind a két alkalommal több mint száz jelentkező vett részt, növekvő tendenciával. Az első eseményre százötvenegy pályamunka érkezett, ezek közül választotta ki Moskát Anita és Závada Péter a győzteseket. Prózában Kiss Gabriella Pótlás című pályaműve lett eredményes, lírában pedig Kupihár Rebeka Ezek mind a pokolra jutnak, turisták és Nem ismertek meg című verseiért járt az elismerés.

A második pályázatra százhatvanhat pályamunka érkezett, amelyek bírálói Borda Réka és Kiss Tibor Noé voltak. A zsűri az előző alkalomhoz képest egyel több győztest választott, ugyanis Szőnyi Judit, Gáspár Sára és Margetin István lettek a díjazottak. A Séta terekben, történetekben címmel meghirdetett pályázatra a tematikát továbbgondoló, arra reflektáló rövid prózai műveket vártak, a dobogósokról és műveikről a következő linken olvashattok bővebben.

A Panodyssey harmadik pályázata során Deres Kornélia és Simon Márton képviselik a zsűrit, a program decemberben történő lezárásáig. Ez alatt az időszak alatt folyamatosan új írásokkal jelentkeznek majd az alábbi oldalon, illetve akiket érdekel magyar irodalom idegen nyelven, az alábbi linken megtalálhatja a bírálók írásait angolul.

Az előző alkalmakhoz hasonlóan az első helyezett 150.000 Ft, a második 100.000 Ft, a harmadik pedig 50.000 Ft díjban is részesül. A díjazottak ezen felül publikálási lehetőséget kapnak a Könyvemes Magazin felületén, illetve nemzetközi színtéren is.

A pályázat (szabadon értelmezhető) hívószava: fekete és fehér. A pályázatra jelentkezni magyar nyelvű lírai művel lehet, kétféle módon. A jelentkezők a panodyssey@konyvesmagazin.hu e-mail címre küldhetik pályamunkáikat, vagy feltölthetik szövegeiket közvetlenül a Panodyssey oldalára is. Ennek módjáról és menetéről, illetve az egész felhívásról bővebben ezen a linken olvashattok. A jelentkezéssel kapcsolatos információk a lap alján olvashatóak. A jelentkezés határideje 2023. november 17. (péntek) éjfél. Az eredményhirdetésre a 2023 decemberében tartandó díjátadón kerül sor.

A kiemelt kép forrása: Könyves Magazin.

Author

Ajánlott cikkek