A közösségi média használatáról – izgalmas és aktuális témával folytatódik az ELTE Sikerek Veled-beszélgetéssorozat

2023. május 9-én 18:30-kor ismét várja az érdeklődőket az ELTE Sikerek Veled-beszélgetéssorozat az ELTE BTK F épületének Kodály termében. A téma ezúttal a közösségi média használata lesz. Ha érdekel, hogyan segíthetnek neked ezek a felületek abban, hogy sikerrel célba juttathasd az általad közvetíteni kívánt üzenetet, mindenképpen ott a helyed!

A meghívott vendégek az eddigi estekhez hasonlóan olyan jeles ELTE-diplomások, akik friss sikerekkel büszkélkedhetnek; beszámolnak az ezekhez vezető útról, valamint tapasztalataikról, egyetemi tanulmányaik és oktatóik szerepéről.

Az est öt vendége:

Kump Edina (TTK ’12) a Körforrás, vagyis Magyarország első zero waste eszközökre specializálódott webáruházának alapítója és szakmai vezetője. Kump Edina „a zero waste-mozgalom úttörője Magyarországon” – erősíti meg a Forbes.hu is. Több, mint 15 éve foglalkozik környezetvédelemmel: hulladékgazdálkodással, fenntarthatósággal, illetve szemléletformálással. Számos oktatási projektet vezetett, melyek egyike a Greennovációs Nagydíjat is elnyerte. Személyes küldetésének érzi, hogy hiteles, szakértő által készített tudásbázissal nyújthasson támogatást mindenkinek, aki tenni szeretne a fenntartható és élhető jövőért. Ehhez a szemlélethez híven környezetvédelmi témájú, szemléletformáló előadások, életmód-tanfolyamok készítésével és értékesítésével foglalkozik mind a lakosság, mind intézmények számára, illetve a már említett első magyarországi Zero Waste Webáruház működtetésével, melynek honlapjára érdemes ellátogatni.

Márffy Bence (BDPK SEK ’19, ’20) olyan magyar-történelem szakos tanár, aki az élménypedagógia eszközeivel és a „gamification”, azaz „játékosítás” módszereivel dolgozik. Időutazó elnevezésű YouTube-csatornájának videóiban történelmi érdekességeket, tényeket és rejtélyeket mutat be, továbbá a Covid-járvány óta rövid, „gyorstalpaló” videók készítésével is igyekszik megkönnyíteni a diákok és a tanárok történelemtanulását és -tanítását. Munkáját számos zsűri és bizottság ismerte el, sőt, az Oktatási Hivatal is fontosnak tartja. A YouTube-csatorna videói a napokban érettségizőknek is segítséget nyújthatnak.

Matykó Noémi (BTK ’11) 2011-ben végzett az ELTE BTK kommunikáció szakán, majd marketing szakon a Corvinus Egyetemen. Ügyfél-oldalon és nonprofit szférában egyaránt dolgozott, valamint 10 évvel ezelőtt, 25 évesen saját online marketingügynökséget indított. Célul tűzte ki, hogy egy jól működő, etikus céget hozzon létre, amellyel együtt és amelyben büszkeség dolgozni: így jött létre a Chiro Marketing. Azóta több ezer kampányt vitt sikerre, sok száz millió forintot hirdetett el, és körülbelül 200 hazai céggel dolgozott együtt etikus és adatvezérelt szemléletben. Jelenleg tanít az ELTE-n is, valamint a Telekom Hello Biznisz állandó online marketing-szakértője.

Dr. Neszmélyi Emil (ÁJK ’05, PPK ’22) – Neszmélyi Emil Everest & 7 Summits – első magyarként mászta meg az Everestet a technikásabb, északi oldalán, ezen kívül első magyarként jutott a világ tetejére két eltérő országból, amikor Nepál irányából is sikerült a hegy csúcsára érnie. Megemlítendő, hogy sikereit asztmája ellenére érte el. Ügyvédi tevékenysége mellett motivációs előadásokkal és kríziskezelési tanácsadással foglalkozik a Mount Everesten szerzett túlélési és célmegvalósítási tapasztalatai alapján. Nevéhez kötődik az emilclimbs blog, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb beszámolókat olvashattok személyes tapasztalatairól, meglátásairól is.

Wertán Sára (PPK ’09, ’11) kommunikációfejlesztő, tréner, a Beszélgess jól alapítója. Diplomáját az ELTE PPK andragógia szakán szerezte, ahol már a tanulmányai során megismerhette az asszertív kommunikáció Gordon-féle iskoláját. Innentől kezdve vált szívügyévé a kommunikáció témaköre, és a mai napig is hálás, hogy ezzel foglalkozhat. A jó beszélgetések érdekében kiemelten fontosnak tartja a konfliktuskezelést, valamint az egymásra való körültekintőbb odafigyelést.

A program vendégei Közösségi média használata – ügyünk érdekében címmel foglalkoznak az egyes felületek megfelelő, céljaink elérését, üzeneteink eljuttatását segítő használatával. A résztvevők többek között olyan kérdésekre kaphatnak választ, mint hogy melyik közösségi platform lehet ideális számukra. Az est kötött része után szokás szerint lehetőség nyílik majd kapcsolatépítésre, kötetlen beszélgetésekre is: minderre pár finom falat mellett lesz alkalmuk az érdeklődőknek.

Ha szeretnél egy kellemes estét eltölteni, és egyben fontos kérdésekre választ kapni, akkor feltétlenül ott a helyed 2023. május 9-én 18:30-kor a programon.
Helyszín: 1088 Bp., Múzeum krt. 4/F. ELTE BTK F ép. Kodály Zoltán Kamaraterem

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit itt tehetsz meg. Az eseményről a Facebookon is tájékozódhatsz.

Regisztráció során lehetőséged van két részvételi forma közül választani:

  • helyszíni részvétel;
  • online részvétel (streaming), melynek linkjét az előadás előtti napon kapják meg a regisztrált érdeklődők, e-mailben.

Gyertek el, és építsetek hálózatot szakmai körökben!

Az ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozat az ELTE Alumni Központ, az EHÖK és az ELTE Online összefogásával jött létre.

Fotók: ELTE Alumni

Author

Ajánlott cikkek