Ismét ELTE Sikerek Veled! – Kutatások hasznosítása

2023. november 21-én este újabb programra hív az ELTE Alumni, ezúttal az ELTE Innovációs Központ közreműködésével. A Sikerek Veled beszélgetéssorozat következő eseménye a Kutatások hasznosítása, ezen belül a Hasznosuló kutatások, megoldások, ELTE-s spin-offok címet kapta. A vendégek a Cursor Insight, az emdee Skin, a Motorpharma és a Tudatosan Jó vállalkozások elindítói és tulajdonosai. Az ELTE-diplomások saját tapasztalataikat és élményeiket osztják majd meg, elmagyarázzák többek között a spin-off fogalmát, és lesz szó a vállalkozásindításhoz megfelelő kutatási témákról, illetve az ezzel kapcsolatos nehézségekről is. A látogatók ismét rendkívül hasznos információkra tehetnek szert, így a programon valóban megéri részt venni!

Az ELTE Alumni, az EHÖK, az ELTE Online és az ELTE Innovációs Központ összefogásában ismét megrendezésre kerül az ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozat, melynek keretében négy – volt ELTE-s – előadó beszél saját élményeiről és vállalkozásairól.

A meghívottak közé tartozik Gyimesi Máté biológus, a Motorpharma önálló preklinikai gyógyszercég tulajdonosa. A Természettudományi Kar volt diákja a motorfehérjék működését kutatta, ennek eredménye lett az MPH-220 gyógyszerjelölt, mely sikeresen humán klinikai fázisba került az USA-ban. Hanczár Gergely a Cursor Insight cég alapítója, mely az emberi mozgást alapul véve fejleszt kiberbiztonsági és orvosi technológiai szoftvertermékeket. Munkássága során – melyért az Egyesült Királyságban is elismerést kapott – az emberi mozgást és az egyének motoros funkcióit elemezte algoritmusok segítségével.

 

Meghívást kapott még Ulbert Attila, az emdee Skin applikáció fejlesztője, melynek legfőbb célja, hogy minél több ember időben szerezzen tudomást a bőrükön kialakuló rosszindulatú elváltozásokról. A maratonfutó emellett az Ericssonnál dolgozik az AI-stratégia fejlesztésén. Nem utolsósorban pedig jelen lesz Zsirai Viktória, aki szintén saját vállalkozásáról, a Tudatosan Jó-ról beszél majd. Célja a társadalmi célú szervezetek termékeinek egy helyen történő értékesítése, ami mind a szervezetek, mind a vásárlók számára rendkívül kedvező. Megosztja még ezen szervezetek történetét, és az ott dolgozókról is elárul néhány információt, ami sokkal bizalmasabbá teszi a vásárlás folyamatát.

Az esemény 2023. november 21-én kedden, 18:30-tól kerül megrendezésre az ELTE Bölcsészettudományi Karának F épületében (1088 Bp., Múzeum krt. 4/F), a Kodály Zoltán Kamarateremben. A rendezvény teljesen ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, ezen kívül élőben és online egyaránt követhető.

A programról részletesebb információkat ide kattintva olvashattok, valamint regisztrálni is itt tudtok. Az ELTE Sikerek Veled programsorozatról pedig itt tudhattok meg többet.

Forrás: ELTE Alumni

Author

Ajánlott cikkek