Az ELTE Alumni újabb hallgatói mobilitási ösztöndíjat hirdet

Itt van az ősz, itt van újra… Ez pedig azt is jelenti, hogy pályázhatóvá váltak a legújabb ösztöndíjak. Most egy olyan, az ELTE Alumni által meghirdetett pályázatot hoztunk el nektek, amellyel az egyetem a rászoruló diákokat hivatott segíteni külföldi tanulmányaik elindításában vagy folytatásában.

A hallgatói mobilitáspályázattal támogatottak köre a 2022-es tavaszi félévben már bővült, most pedig a fejenkénti támogatás összege nőtt tovább, méghozzá 175.000 forintra. A pályázat fő célja, hogy azok a hallgatók, akik Erasmus, illetve Campus Mundi programokban vesznek részt, és szükségük van további támogatásra, hozzájuthassanak ahhoz. Az ösztöndíjra az egyetemen tanuló, MA/MSc vagy osztatlan képzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak. Ezenkívül azok az alapszakos (BA/BSc) és doktori hallgatók is beadhatják a kérvényüket, akik legalább egy lezárt félévvel rendelkeznek államilag finanszírozott képzésen, és ezt a félévet jó vagy kiváló tanulmányi átlaggal végezték el, emellett pedig rendszeres szociális támogatásban részesülnek. 

A pályázatra egészen 2022. november 15-ig lehet jelentkezni, azonban érdemes időben elkezdeni az igazolások beszerzését és a formanyomtatványok kitöltését. Jó hír, hogy a felkészülésben az ösztöndíj meghirdetői is a segítségetekre lesznek. Létrehoztak ugyanis egy check-listet, amelyben minden fontos és csatolandó dokumentumot feltüntettek. A hivatalos kiírást és a pályázatról bővebb információkat ezen a linken találtok.

Forrás: ELTE Alumni Központ

Author

Ajánlott cikkek