5+1 kutyabarát kávézó Budapesten – ahol a kis kedvenceinkkel közösen tölthetünk időt

Ha nektek is van kutyátok, bizonyára a lehető legtöbb időt szeretnétek a társaságukban tölteni, és pontosan ismeritek azt a keserű érzést, amikor otthon kell hagyni a bociszemekkel néző ebet. Szerencsére már Budapest legtöbb kávézója is szívesen fogadja a gazdikkal érkező kis kedvenceket, így nem kell nélkülük mennünk, ha épp egy kávéra vágyunk, a barátainkkal találkozunk, vagy csak tanulni szeretnénk beülni valahova. Az utóbbi hetekben több kutyabarát helyre is ellátogattunk, melyek közül az utolsó különösen a szívünkhöz nőtt. Lássuk is az 5+1 kedvencünket:

1. Madal

Az első hely, amelyet be szeretnénk mutatni, nem más, mint a Madal. Ez egy igen népszerű kávézó, amely a városban több helyen is megtalálható, például az ELTE BTK, a GTK és az ÁJK kampuszához is közeli Ferenciek terén. A kedvencünk azonban a Jászai Mari tér közelében helyezkedik el: ez tágas, kiülős résszel is rendelkezik. Többször is jártunk már ebben a kávézóban, és minden alkalommal nagyon sok kutyus is megfordult itt. Ami pedig számunka külön pluszpont: a kis kedvencek póráz nélkül is közlekedhetnek odabent.

2. Ohana

Az Ohana szintén a Jászai Mari térhez közel található. Egy kellemes hangulatú, gyönyörűen kialakított kávézóról van szó, rendkívül kedves dolgozókkal. Amint leültünk, rögtön vizet hoztak a kutyusnak; mi is annyira jól éreztük magunkat, hogy több órát eltöltöttünk bent. Amellett pedig, hogy szívesen fogadják a házi kedvenceket, a gyerekekre is gondolnak, nekik ugyanis külön sarok áll rendelkezésükre különféle játékokkal.

3. Kastner Kommunity

Ez a hely a II. János Pál pápa téren helyezkedik el, ami egyébként is nagy, állatbarát park, rengeteg szabadon játszó kutyával. A közösségi térbe lépve nagyon kedvesen fogadtak minket, a kávé mellett pedig lehetőségünk nyílt finom sütiket és szendvicseket is fogyasztani. Egy külön emelet biztosít csendes környezetet a dolgozni vágyók számára, de a hely galériaként is funkcionál, sőt, akár különböző apróságokat is vásárolhatunk magunknak és szőrös kedvenceinknek.

4. Jónás Craft Beer & Food

A budai oldalon, a Bikás parkban található a Jónás, ahol rengeteg ital és étel közül válogathatunk. Mielőtt ide betérnénk, mindig teszünk egy sétát a parkban, ahol sok-sok kutyus élvezi a szabad levegőt. A séta után pedig meglehetősen jólesik inni egy isteni kávét, és természetesen a blöki szintén azonnal kap vizet itt is. Szerencsére ez a hely szintén nagy, kiülős térrel rendelkezik, méghozzá a tó mellett, de bent is szívesen fogadják a négylábúakat.

5. Fecske Presszó

Napközben az egyik legjobb menüs étterem, este pedig a kedvenc koktélozós helyünk a Fecske. A finom ételek, italok és az óriási választék mellett az itt dolgozók kedvessége teszi még élvezetesebbé az itt töltött időt. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár mellett, egy csendes utcában kapott helyet a presszó, ahol rengeteg asztal fogadja az ide érkezőket a kinti részen is. Az ebet szintén nagy szeretettel fogadják, és természetesen ő sem marad szomjas.

+1. The Dog Bakery Budapest – A Kutyasütis

A kétségtelenül leginkább kutyabarát hely számunkra nem más, mint a Dog Bakery, amely az Oktogontól nem messze található. Ez nemcsak egy kávézó, hanem egy kutyás közösségi tér is, ahol a négylábúakat is nagy választék várja: kutyamuffin, „puppychino”, smoothie és különböző jutalomfalatok közül is szemezgethetünk kis barátainknak, de természetesen mi sem maradunk sem éhesek, sem szomjasak. A finomságok mellett pedig különleges felszerelések és kiegészítők vásárlására is van lehetőségünk. Érdemes azonban asztalt foglalni, ugyanis kutyatartók körében rendkívül népszerű ez a kávézó – nem véletlenül. Az ebek póráz nélkül szaladgálhatnak bent mindenfelé, játszhatnak egymással, és még az sem zavar senkit, ha olykor elvakkantják magukat. Nemcsak a gazdik érezhetik itt nagyon jól magukat, de a kutyusok számára is óriási élmény ellátogatni ide.

Author

Ajánlott cikkek