Ahol a koktélnak személyisége van – megnyílt a Badabing Bar a Wesselényi utcában

December végén az HBO Sopranos (Maffiózók) című sorozatának tematikájára építve nyílt bár a belváros szívében. A Wesselényi utca 32. cím alatt található Badabing Bar signature koktéljai a szereplők személyiségét idézik, maga a hely és a széles választék viszont azoknak is különleges élményt nyújthat, akik számára nem cseng ismerősen Tony Soprano vagy éppen Adriana La Cerva neve. A hivatalos Grand Opening esemény keretében január 28-án mi is ízelítőt kaphattunk abból, hogyan zajlik a szombat este egy körúti bárban.

Boldogan fogadtam el Orbán Bence meghívását, hiszen mindig öröm, ha egy frissen nyílt bár az egyetemisták igényeit is tekintetbe veszi, és hangulatos, barátságos helyet igyekszik kínálni egy-egy buli előtti alapozáshoz vagy éppen laza, beszélgetős estékhez. Bence jelenleg a Badabing csapatát erősíti, korábban viszont maga is az ELTE Online újságírója volt, majd a vendéglátás és a rendezvényszervezés területein is több ízben kipróbálta magát. Szerinte azért érdemes a bár mellett dönteni, mert itt valóban fontos a vendég, nagy hangsúlyt fektetnek ugyanis a minőségi, figyelmes kiszolgálásra – amit mi is megtapasztalhattunk az esemény során.

Elsőként betekintést nyerhettünk a signature koktélok listájába Bence jóvoltából, eközben pedig nemcsak az italok összetevőiről, hanem a Sopranos karaktereinek személyiségéről is hallhattunk, mivel a kínálat minden darabja egy-egy kulcsszereplőt idéz. Christopher Moltisanti például meglehetősen impulzív fiatalember, a maffiafőnök pártfogoltja: elegáns, de nem ártalmatlan – csakúgy, mint a róla elnevezett Chrissy, ami egy citrusos ízvilágú vodka-tonik. Az itallapon Christopher barátnője, Adriana La Cerva is felvonul, akihez egy igazi női koktél passzol, egy grépfrútos, angol, kézműves ginből, valamint egy hasonlóképp rózsaszín, kézműves tonikból készítve.

A Soprano-testvérpár két jeges tea alapú italban elevenedik meg: míg az A. J. a barackos, a Meadow a citromos ízvilágot hozza. Természetesen a szülők sem maradhattak ki a választékból. Carmela Soprano karakterét egy édes és gyümölcsös gin-limonádé formájában alkotta meg a Badabing csapata, a Tony Soprano pedig erős és karakteres, éppúgy, mint a sorozatbeli maffiafőnök. Rá nem árt extra figyelmet fordítani, okozhat ugyanis meglepetéseket…

A signature koktélok valóban egyedi jelleget kölcsönöznek a helynek, de persze hagyományosabb italok közül is válogathatnak a bár vendégei, sőt, különböző akciókra is lehet számítani – ami, valljuk be, egyetemistaként nem hátrány. A Badabing 18 és 19 óra között happy hourt tart, azt követően pedig, 19 és 22 óra között minden nap más-más ital fogyasztható kedvezményesen. A kétszintes bár galériáját alapvetően születésnapokhoz, céges csapatépítő bulikhoz, baráti összejövetelekhez tervezték – 35-40 fő kényelmesen elfér itt, akik, ha előzetesen foglalnak, két választott italt kedvezőbb áron rendelhetnek az este folyamán. A kötetlenebb hangulatra vágyó vendégeket a földszinten tiszta környezet és figyelmes kiszolgálás várja, szombatonként pedig DJ felel a hangulatért. Bence kihangsúlyozta, hogy a jelenlévők igényeihez mindig készek alkalmazkodni: a pult előtt akár egy kisebb tánctér is kialakítható, ha a hangulat a tetőfokára hág, de természetesen meccset is lehet majd nézni, vagy egész egyszerűen csak beszélgetni.

Bence szerint a kulcs a vendéglátás területén az improvizáció, éppen ezért a Badabing dolgozói is arra törekednek, hogy eddigi tapasztalataikból merítve bátran szembe tudjanak nézni ismeretlen kihívásokkal is. Off-season alatt új helyet nyitni nem kockázatmentes vállalkozás, a csapat azonban az üres napokat sem éli meg tragédiaként: egy bárban mindig van mit csinálni, arról nem is beszélve, hogy ez az időszak kiváló alkalmat nyújt arra, hogy felkészülhessenek a későbbi pörgésre. A Badabing Bar nemcsak azért jó választás, mert a legtöbb belvárosi szórakozóhely vonzáskörzetébe beleesik, hanem azért is, mert itt tényleg igényes környezetben lehet alapozni – vagy éppen csak kikapcsolódni a barátokkal egy átlagos estén.

Én még biztosan visszatérek ide, szerintem érdemes lecsekkolni a bárt a legközelebbi körutas estéteken. A Badabing vasárnap kivételével minden nap látogatható, foglalni pedig a Facebook-oldalon lehetséges.

Fotók: Zsolnai Dóri

Author

Ajánlott cikkek