Elindult a JOGcast – Nem csak jogászoknak! 

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara JOGcast címmel indított új podcastsorozatot. Az első adásokban a kar Jogi Továbbképző Intézetének új képzéseivel foglalkoznak, amelyekre jogász diplomával vagy felsőoktatási alapképzésben megszerzett végzettséggel lehet jelentkezni.

Az ÁJK nemrég elindított podcastsorozata különösen érdekes a jogászok számára, de azoknak is izgalmas lehet, akik kíváncsiak az egyetem jogi képzéseire. A Jogi Továbbképző Intézet éppen ezért nem csak jogászok, hanem felsőoktatási alapképzésben megszerzett végzettséggel rendelkezők jelentkezését is várja.

A JOGcast heti rendszerességgel jelentkezik, az epizódok az ELTE Spotify-csatornáján keresztül is elérhetők. A műsorok házigazdája Rácz Anna, az adások pedig az Első Pesti Egyetemi Rádió (EPER) stúdiójában és közreműködésével készülnek.

A JOGcast első epizódjában Rácz Anna beszélget Menyhárd Attila egyetemi tanárral, a Jogi Továbbképző Intézet szeptemberben induló új, Mesterséges intelligencia és technológiai szakjogász és szakember elnevezésű képzésének szakfelelősével. A második részben a Compliance avagy megfelelési jogi szakjogász illetve jogi szakokleveles szakember képzésről esik szó, az adás meghívott vendége pedig Ambrus István egyetemi docens. A vállalatoknál a „compliance”-szel foglalkozó szakemberek a jogszabályoknak, illetve az úgynevezett etikus vállalati működés elveinek való megfelelésért felelősek, így ebben a beszélgetésben is fontos munkakörről esik szó. A Gazdasági mediátor szakjogász szakember képzést a harmadik rész járja körül, amelyben Rácz Anna Dr. Inzelt Évával, a Budapesti Békéltető Testület elnökével beszélget. Az alternatív vitarendezés, a mediáció ma már a gazdasági területen is egyre népszerűbb: a módszer lényege, hogy a vitában álló felek egy semleges harmadik fél, a mediátor közreműködésével igyekeznek megállapodásra jutni. A beszélgetés során szó esik ezen szakterület előnyeiről, valamint kiemelik a jó mediátor legfontosabb képességeit is.

Ha kíváncsiak vagytok az ELTE jogi képzéseire, hallgassatok bele ti is az adásokba!

Forrás: ajk.elte.hu

A képek forrása: ELTE ÁJK

Author

Ajánlott cikkek