Ismét jelentkezési lehetőség a Hungarian Startup University programra

HSUP

Ebben a szemeszterben is lehetőséget kapnak a hallgatók, hogy az ország első felsőoktatási startup-kurzusára jelentkezzenek – melyet az érdeklődők a Neptunon keresztül vehetnek fel. 

A Nemzeti Innovációs Ügynökség vezetésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával létrejött egy összetett oktatási program, melynek célja az egyetemisták megismertetése a vállalkozói ismeretekkel, különböző szakmai innovációkkal, illetve a startupok működésébe is betekintést nyerhetnek.

A program által a már elsajátított ismereteket a gyakorlatban is kamatoztathatják a hallgatók, mindemellett hasznos tapasztalatokkal és készségekkel gazdagodnak.

Az e-learning kurzus két féléven át tart – az első szemeszter középpontjában a startupok világa és azok működése, illetve az innovatív gondolkodásmód áll, a második félév pedig a vállalkozások felépítésére, és annak gyakorlati alapjaira fókuszál. A tárgy elvégzéséért kredit jár, az első félévben 2, a másodikban pedig 4. A modulok alapvetően angol nyelvűek, magyar felirattal, az elvégzendő feladatokat is angolul kell beküldenie a hallgatóknak. A részletes kurzusleírást ezen a linken éritek el.

A második félévben csoportokban folytatják a munkát az első félévet sikeresen teljesítő hallgatók. Feladatuk egy üzleti ötlet fejlesztése, ugyanis

az országosan legjobban teljesítő 15 csoport tagjai 1 millió forintos ösztöndíjat kapnak. 

A résztvevő hallgatókat mentorok, tréningek és szakmai események segítik az ötletek fejlesztésében és az ismeretek elsajátításában. Ezekről az eseményekről itt lehet bővebben tájékozódni, illetve itt az eredeti közleményt olvashatjátok.

A Neptunban az alábbi kódon tudjátok felvenni a kurzust: ELTE-OI-HSUP1 (HSUP I. Hungarian Startup University Program). Ha bármilyen kérdésetek lenne, a hsup@elte.hu e-mail-címet tudjátok felkeresni.

Author

Ajánlott cikkek