Meghosszabbított határidő – Konferenciára fel!

Mint korábbi cikkünkben írtunk róla, az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium idén nyolcadik alkalommal rendezi meg az Illyés Multidiszciplináris Konferenciát április 28. és 29. közt. A konferencia bája – mint általánosságban a szakkollégium által rendezett eseményeknek –, hogy hallgatók által, hallgatóknak készült. Szeretettel várják továbbra is az előadói terveket, ezúttal meghosszabbított határidővel, március 19. éjfélig.

Miről szól a konferencia?

Nemrég publikáltuk az egyik szervezővel, Schütz Brúnóval készült interjút, melyben a szervezési munkálatokon túl erről is kérdeztük, ezzel a címbeli kiemelt mondatot is szolgáltatva:

Mivel a tehetség fogalma sok szinten és értelmezésben, előadásokban és magában az előadók, a hallgatók személyében, azaz kérdésként, kinyilatkoztatásként és felkiáltójelként is megjelenik, ezért a konferencia számomra azt az üzenetet hordozza, hogy ez mindannyiunk inge, vegyük hát magunkra!

Idézet az interjúból

Ha egy szóban kellene tehát összefoglalni, akkor az esemény kulcsszava a tehetség, több szempontból is: egy multidiszciplináris rendezvény keretein belül kíván a szakkollégium lehetőséget nyújtani a tehetség kibontakoztatására, annak és a tehetséggondozás módjainak megismerésére. A hallgatói előadásokon kívül, melyet nem köt a téma ily mértékben, sor kerül majd különböző kerekasztal-beszélgetésekre, előadásokra, workshopokra és interjúkra a tehetséggondozás témakörében. A résztvevők bővebben megismerkedhetnek a tehetséggondozás módjaival a magyar oktatás különböző szintjein, valamint magával a tehetség fogalmával pszichológiai, pedagógiai és gyógypedagógiai aspektusból.
A konferencia második napján egy nagyobb hallgatói szekció keretein belül a szervezők fő célja, hogy megismerjenek minél több, a tudomány világa iránt érdeklődő egyetemi hallgatót (bármely magyarországi és határon túli egyetemről). Az általuk megszólítani kívánt résztvevői kör széles skálán mozog: egy-egy jól sikerült szemináriumi dolgozattól kezdve a nagyobb lélegzetvételű kutatásokig (pl. TDK, ÚNKP, kutatócsoportban végzett munka) bármilyen témában mindenféle összefoglaló előadást, beszámolót örömmel látnak a konferencián, csakúgy, mint az eddigi években.

Mit kell tennem a jelentkezéshez?

Elsősorban regisztrálni a konferencia Facebook-eseményéhez posztolt formon. A kérdőív első oldalán csupán az alapadatokat várják (e-mail-cím, név, egyetem, szak), de ez ne tévesszen meg senkit, itt is érdemes már előkészíteni az absztraktot, ugyanis a form következő oldalán már a konkrét előadással kapcsolatos adatokat kell megadni. A jelentkezéshez tehát várnak még egy legfeljebb 150-200 szavas tartalmi összefoglalót, illetve azon tudományterület(ek) megjelölését, melyhez az előadás kapcsolódik.

Hallgatói előadásra tehát március 19-e (vasárnap) éjfélig jelentkezhettek ezen űrlap kitöltésével.

Ha a tapasztalatszerzésen és egy jó élményen túl további motivációra lenne szükséged a jelentkezéshez, a konferenciáról digitális, pecséttel ellátott igazolást állítanak ki, amit a legtöbb ösztöndíjpályázat elfogad.

 

Kiemelt kép: konferencia Facebook-eseménye borítóképének átdolgozott verziója.

Author

Ajánlott cikkek