Jelentkezz előadónak a XXVII. Bolyai Konferenciára!

A Bolyai Kollégium, az Eötvös Loránd Tudományegyetem természettudományos és informatikai szakkollégiuma huszonhetedik alkalommal rendezi meg egy hónap múlva, április 15-16-án (tehát szombat és vasárnap) multidiszciplináris ismeretterjesztő konferenciáját, a Bolyai Konferenciát.

Jelentkezz te is!

A konferenciára szeretettel várják a hallgatói előadásokat. Ugyan a szakkollégium természettudományi, valamint informatikai területeken tanuló hallgatókat vár szakkollégistának, a konferencia – lévén multidiszciplináris – bármely területről vár érdekes, tudományos igényességű hallgatói előadást.

Szekcióik közt megtalálhatók a humán tudományok, történelem, biológia, de még a fizika is, minden másra pedig egy egyéb kategóriát is létrehoztak. Ráadásul a technikai feltételek is adottak: a jelentkezéshez szükséges form (később még lesz róla szó) arról tanúskodik, hogy számítógép projektorral, hangosítás, valamint lézermutató is rendelkezésre áll, de ezen túlmutató igényekről is hajlandóak gondoskodni a konferencia szervezői, amennyiben azt előzetesen jelzik feléjük.

A konferencia plakátja. Forrás: a szakkollégium honlapja

Meddig jelentkezhetsz?

A hallgató előadói jelentkezéseket március 17-ig (azaz péntekig) várják, így azt ajánljuk, ne tétovázz sokat!

Mire van szükségem a jelentkezéshez?

A jelentkezéshez elég mindössze a honlapon található kérdővet/formot kitöltened és megírnod egy absztraktot, vagyis rövid, száz-százötven szavas kivonatot, amit a fent említett kérdőívbe bemásolsz – így nem érdemes sokat pepecselni a dokumentum szépítésével.

Az absztrakt önmagában is sajátos írásos műfaj, ami tudományterületenként vagy éppen a mű céljától függően eltérő specifikumokkal bír. Mindenesetre ha valaki nagyon tanácstalan, alapnak ajánljuk a Tanító- és Óvónőképző karunk oldalán megjelent absztrakt-kisokost iránymutatásnak. A kisokost erről az oldalról tölthetitek le.

Miről is szól a konferencia?

Ez a konferencia egy hallgatók által hallgatóknak szervezett ismeretterjesztő rendezvény. A legtöbb ELTE-s szakkollégium, mint például az ELTE Eötvös József Collegium vagy éppen az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium szintén rendez hasonló eseményeket, hogy nem csupán saját, de egyetemük vagy tágabb akadémiai közegük hallgatóinak gyakorlási és tudásmegosztási fórumot szolgáltassanak. Az említett két szakkollégium konferenciájáról szóló cikkeket megtalálod a Tudomány rovat friss bejegyzései között!

A konferencia célja, hogy a hallgatóság bepillantást nyerjen az eltérő kutatási területek legújabb eredményeibe, tájékozódjon, feltehesse kérdéseit, ütköztethesse véleményét. Remek lehetőséget kínálunk arra, hogy kipróbáld magad, fejleszd előadói képességeidet, mindezt egy fiatal, nyitott, értelmiségi közönség előtt.

Részlet a konferencia felhívásából

Hol lesz a konferencia?

A konferencia a szakkollégium címén, a Bolyai Kollégiumban kerül megrendezésre, ami egyúttal az ELTE Nándorfejérvári úti Kollégium is. Pontos címe: 1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13.

A konferenciáról és a jelentkezés menetéről bővebb információkat a szakkollégium honlapja nyújt.

Kiemelt kép forrása: a szakkollégium honlapja

 

Author

Ajánlott cikkek