Véget ért a 14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája!

A szombati napon folytatódott és egyben zárult is a 14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, ami BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében valósult meg. Az eseményen a budapesti és vidéki egyetemek mellett több csapat érkezett Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről, hogy többek között az asztalitenisz, kosárlabda, röplabda, labdarúgás, futsal, darts és sakk sportágak tornáinak valamelyikén tegyék próbára tudásukat. Nézzük is akkor, hogy miként alakult a szombati versenynap!

Az esemény egyik kiemelt programja a szombati nap során a III. KEK Run volt, melynek főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. A közel 400 résztvevő futó között rajthoz állt többek között Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó, a KEK nagykövete, Becsei András, az OTP Bank Budapesti Régiójának ügyvezető igazgatója, Juhász Péter, a MEFS főtitkára, Eszterhai Marcell, a HÖOK elnöke, valamint Kazi Tamás, a Fradi sportolója, magyar válogatott középtávfutó, olimpikon. A mezőnyt Dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora indította útjára. A versenyzők 1,1 km-es, 5 km-es és 10 km-es távok közül választhattak. Magáról a futóversenyről további részleteket itt olvashattok.

Futsal

A futsalosoknál a pénteki csoportkör után már körvonalazódtak az erőviszonyok, és a legjobb négy közé végül az ELTE, a SOTE, a Pannon Egyetem és az erdélyi Sapientia Egyetem alakulatai jutottak. Előbbi kettő csatázhatott aztán az aranyéremért, míg utóbbi kettő a bronzért, ahonnan az ELTE és a Sapientia Egyetem került ki győztesként, hozva ezzel a papírformát.

Végeredmény:

1. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem

2. helyezett: Semmelweis Egyetem

3. helyezett: Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Kosárlabda

Kosárlabdában az első játéknap után is komoly küzdelmeknek lehettek szemtanúi a helyszínre kilátogatók, ráadásul mind a hölgyeknél, mind a férfiaknál az ELTE és a TF csaphatott össze az aranyért. A változatosság kedvéért a lányoknál a TF, a fiúknál pedig az ELTE zsebelte be az aranyat. A bronzot illetően meg teljes összhang volt, ugyanis mindkét nemnél a BME hallgatói nyakába akaszthatták az érmeket.

Végeredmény:

Női kosárlabda

1. helyezett: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem

3. helyezett: Budapesti Műszaki Egyetem

Férfi kosárlabda

1. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem

2. helyezett: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

3. helyezett: Budapesti Műszaki Egyetem

Röplabda

A röplabda torna lebonyolítása valamelyest eltért a többi csapatsportágétól, hiszen itt a férfiaknál a csoportkör után egyből a helyosztók következtek, a hölgyeknél meg alsó-, középső- és felsőházra tagolták a mezőnyt. Végül a következőképpen alakultak a helyezések:

Férfi röplabda

1. helyezett: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2. helyezett: Óbudai Egyetem

3. helyezett: Semmelweis Egyetem

Női röplabda

1. helyezett: Szegedi Tudományegyetem

2. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem

3. helyezett: Budapesti Gazdasági Egyetem

Labdarúgás

A KEK egyik üde színfoltját jelenti a végzett hallgatók focitornája, ahova rekordszámú nevezés érkezett határon innen és túl, ráadásul utóbbiak igencsak büszkék lehetnek magukra, ugyanis a legjobb négy közé három gárda is bejutott, sőt, az első két helyet el is vitték:

Végeredmény:

1. helyezett: Székelykeresztúri Egyesülés

2. helyezett: Kolozsvári Sixtynine

3. helyezett: Óbudai Tigrisek

Asztalitenisz

A csapatsportok árnyékában egy klasszikus egyéni sport, de páros kategóriájában is osztottak érmeket, miután pénteken már lezajlottak az egyéni küzdelmek. Itt a következőképpen alakult a dobogó:

Végeredmény:

1. helyezett: Medvés Antal – Korábián Tamás

2. helyezett: Zsuffa Ádám – Kertész Kristóf

3. helyezett: Szabó Győző – Simon Dániel Gábor

Végezetül szeretnénk megköszönni az esemény támogatóinak, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az OTP Bank, a BÁV Zrt., a Rákóczi Szövetség, Újbuda Önkormányzata, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Communitas Alapítványa, a Decathlon, az ELTE Online, a Ludovika-FCSM Csata Kosárlabda, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabda Szövetség, a Magyar Sakk Szövetség, a Barcza Gedeon Sport Club, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, az ELTE és az NKE Hallgatói Önkormányzata, a VIWA Vitaminwater, a Joma, a Csiki Chips, valamint a MAYER Pincészet voltak.

A KEK Run főtámogatója pedig 2023-ban is az MVM Paksi atomerőmű Zrt. volt, további kiemelt támogatói pedig a Viwa Vitaminwater, a BioTechUSA Magyarország, valamint a Decathlon voltak.

Hatalmas köszönet nekik! Jövőre találkozunk! Hajrá, egyetemi sport!

Author

Ajánlott cikkek