Új óratípusokkal, új oktatókkal és új helyszínekkel várja a BEAC a jógázni vágyókat a tavaszi szezonban

A május 22-ig tartó szezonban hat különböző típusú jógaórával várja az érdeklődőket a BEAC. A gerinc-, fasciális alapú flow-, női-, yin yang-, stresszlevezető- valamint energy flow-jógaórák 12 héten keresztül látogathatók!

Helyszínek:

Fehér Hold Stúdió (ÚJ HELYSZÍN!) – 1084 Budapest, József u. 5., I. em. 1., 15. kapucsengő | Hétfő: gerincjóga és yin yang flow jóga

AGORA Stúdió – 1085 Budapest, Üllői út 6. | Kedd: női jóga

Budapesti Egyetemi Atlétikai Club – BEAC Fitnesz terem (1117 Budapest, Bogdánfy u. 10/B) | Szerda: fasciális alapú flow- és energy flow-jóga

Performance Stúdió (ÚJ HELYSZÍN!) – 1095 Budapest, Ipar utca 3. | Csütörtök: gerincjóga és stresszlevezető jóga

Bérletek és jegyek:

A bérletek elérhetőek itt. (A 12 alkalmas bérletet lehetőség van két részletben is megvásárolni, azonban nincs rá garancia, hogy a tanfolyam második felére nem telnek be a szabad helyek.)

Tavaszi jógabérlet 1 részletben: 27.000 Ft

Tavaszi jógabérlet 2 részletben: 31.000 Ft (2×15.500)

Óraleírások:

GERINCJÓGA – Müller Dorottya

A gerincoszlop átmozgatásával és a mély tartóizmok erősítésével foglalkozunk. A gyakorlás során megtanítjuk a testnek a helyes testtartásért felelős izmok aktivizálását. Izmainak nyújtásával és az ízületi mozgástartomány növelésével elősegítjük a könnyebb és kevésbé fájdalommentes mozgást. Mindenkinek ajánlom, de különösen azoknak, akik foglalkozásukból adódóan sokat ülnek, illetve tartásproblémákkal rendelkeznek.

YIN YANG FLOW JÓGA – Müller Dorottya

Gyakorlás, amelyben a gyengédség (yin) és az erő (yang) egyszerre van jelen. Az óra első felét egy dinamikusabb, összetettebb flow-val töltjük, ahol folyamatos a mozgás. Az órát végül egy testet és lelket ellazító nyújtással fejezzük be. Fókuszban a törzs mélyizomzata, a core izmok lesznek, melyek megfelelő működése mindennemű mozgásnál elengedhetetlen. Azoknak ajánlom, akik szeretnének az egész testük átmozgatásával erősebbek lenni, ugyanakkor fejlesztenék hajlékonyságukat is.

GERINCJÓGA – Horváth Viki

A gerincjóga hatékony módszer a gerincproblémák megelőzésére és enyhítésére. Rendszeres gyakorlással a test fájdalommentessé, erősebbé és hajlékonyabbá válik. Sűrűn jógázóknak, kezdőknek és újrakezdőknek is ajánljuk, akik pontosan-precízen szeretnék elsajátítani a jógatechnikákat. A testtartások, légzőgyakorlatok és a relaxáció teljesen felfrissíti a testet és az elmét. Óráink alkalmával gondosan odafigyelünk a gerinc mobilizációjára, valamint a gerinc melletti izmok, hasizmok és mélyizmok erősítésére. Emellett a testtartáshibák megelőzésével és javításával is foglalkozunk.

FASCIÁLIS ALAPÚ FLOW JÓGA – Horváth Viki

A fasciális szemlélet, miközben sokoldalúan fejleszt, a modern ember számára is kellően preventívvé teszi a jógát. Ez a gyakorlási forma segít a testi struktúrák, a tartás kiegyensúlyozásában, illetve erősíti azokat az izmokat, melyeket egyáltalán nem, vagy nem eleget használunk. Hatékony az ízületi mozgásterjedelem és a rugalmasság növelésben. A flow óratípus dinamikus gyakorlást takar, melyben folyamatos a mozgás. Ez lefoglalja az idegrendszert is, bevonódunk a gyakorlásba, ezáltal az óra egyaránt biztosít testi, lelki és mentális feltöltődést.

ENERGY FLOW JÓGA – Horváth Viki

Az energy flow órákon megtanuljuk felszabadítani és aktivizálni a testben lévő energia-raktárainkat. A folyamat úgy indul, hogy felszabadítjuk a testben lévő elakadásokat, letapadásokat a fasciális láncolatok mentén, anatómiai alapokon, majd végighaladunk a csakra-rendszer szimbolikáján; megnézzük, mit tudunk a hétköznapokban hasznosítani az ősi indiai tanításokból. Mindezt modern köntösben, önismereti alapokon, jórészt ütemesebb, elektronikus dallamokra. Lesznek pörgősebb alkalmak, de nyugodt, lágy, stresszlevezető órák is, mindig olyan, amire épp szükség van. Minden órán tanulunk valami újat saját működésünkről a jóga tanításain keresztül, de a modern életvitelre szabva. Izgalmas kaland lesz, várlak rá titeket!

NŐI JÓGA ÉS MEDITÁCIÓ – Hauptmann-Tőkés Antónia

A külső körülmények zavaróak, folyamatos változásuk újabbnál újabb kihívások elé állít minket. Ebben az átalakuló helyzetben is érdemes időnként megállni, időt szánni önmagunkra, a figyelmüket kintről befelé fordítani. A női jógaórákon elfogadással, türelemmel fordulunk a testünk felé. A gyakorlásokon a medence, az alhas, a csípő és a gát területét erősítjük, keringésüket javítjuk. A női egészségünkkel való kapcsolódásunkat testhelyzetekkel, légzőgyakorlattal és meditációval segítjük. Az órák célja a test-tudat-lélek harmóniájának megteremtése.

További információ és az edzések órarendje megtalálható a BEAC honlapján.

Képek: BEAC

Author

Ajánlott cikkek