Megjelenítve: 1 -10 / 66 eredményből

Hosszú Hétvége – Kulturális közösség a közösségi kultúráért

2023. június 2. és 4. között Budapesten, az Aurórában kerül megrendezésre a Kelet–Nyugati Alkotóműhely évadzáró eseménye, a Hosszú Hétvége. A rendezvény alatt képzőművészeti kiállítással, színdarabokkal, irodalmi és filmes programokkal, koncertekkel és tematikus workshoppokkal várjuk az érdeklődőket és a vállakozó kedvű alkotókat az összművészetiség jegyében.

„We have a city to burn” – megjelent a Neon Budapest, a háborúzó pózok eposza

Végre megjelent a Neon-Budapest, ELTE-s hallgatók kíméletlen fricskája a forradalomról, amit a valóságban szavakkal, a regény lapjain viszont vérre menően vívnak, hogy túlzó, kíméletlen, és nagyon vicces háborús narratívába ágyazódjon a komikus identitáspolitikai viaskodás, ami mindennap körülvesz minket. A Neon Genesis Kunság 3 memeoldal regényén olyan fiatalok dolgoztak, akik belülről élik meg a pózerkedésről, mintsem valódi értékítéletről szóló szócsatákat; a szélsőséges szekértáborok ütközetében létező jelenség pontos szatíráját látjuk, kérdés, hogyan reagálunk az abszurdumra, hol helyezkedik el benne az olvasó. Készen állsz szembesülni, Partizán?

Bosszúkeringő a Budapesti Operettszínház színpadán – Jövő héten debütál a fővárosban a Monte Cristo grófja musical

„J´aime qui m´aime”, avagy „Szeretem, aki engem szeret”. Az idézet a francia Le Port Marley-ban található Monte Cristo-kastély homlokzatán olvasható, melyet a Monte Cristo grófja szerzője, Alexandre Dumas 1844-ben a regényből befolyó haszonból építtetett, ezzel állítva emléket neki. A sikerműből 2002-ben már készült egy film, amely több internetes platform értékelése szerint is közönségkedvenc, mindazonáltal egy színházi darab, sőt egy zenés színházi darab még váratott magára. Két magyar szerző – Szomor György és Pozsgai Zsolt – látta meg az alkotásban egy musical lehetőségét, amely a békéscsabai Jókai Színház 2011-es ősbemutatója után 2023. május 19-én, 20-án, illetve 21-én kerül bemutatásra hármas szereposztással a Budapesti Operettszínház világot jelentő deszkáin.