Túl nagy falat volt a Berettyóújfalu!

Október 17-én a 7. fordulót rendezték a férfi NBI-ben, ahol az újonc ELTE-BEAC gárdája a mezőny élvonalához tartozó Berettyóújfalut látta vendégül. A hazaiak a – szintén újonc – MFA elleni vereséggel, míg a berettyóiak egy Újpesttel szembeni sikerrel hangoltak az összecsapásra.

A találkozó elején rögtön magukhoz vették az irányítást a vendégek, és egyből egy komoly bravúrt kellett bemutatnia Hoffer Csabának, az ELTE-BEAC hálóőrének. Az észak-alföldi formáció tempójából érezhető volt, hogy a mérkőzést gyorsan el szeretnék dönteni, így folyamatosan nyomás alatt tartották a budapestiek védelmét. Ennek a gyümölcse a 3. percre érett be: Matheus gurította a labdát az üres kapuba (0–1).

Hat percnyi játékot követően is totális volt a Berettyóújfalu térnyerése, majd jött egy komoly adok-kapok, ahol az ELTE előtt nagy lehetőségek adódhattak volna, lövőhelyzetig viszont nem jutottak, mint ahogy a berettyóiak sem. Ez a jelenség azonban nem állandósult, sőt, folyamatosan komoly esély volt egy újabb bihari találatra, de Hoffer Csaba újabb és újabb alkalommal csillogtatta meg klasszisát.

A játékrész finisében aztán ő is tehetetlennek bizonyult, ugyanis a vendégek játékosa üresen kapta középen a labdát, mely Hoffer lábai között talált utat a hálóba, így kétgólos berettyói előnynél mehettek pihenni a felek (0–2).

A fordulás után ugyanaz volt a tendencia, mint az első félidőben: míg a Berettyóújfalu támadott, az ELTE-BEAC ugyan próbálkozott a kontrákkal, de vagy egyéni hibák, vagy az ellenfél erőfölénye jelentett akadályt. A hazaiak dolgát a játékvezetés sem könnyítette meg, mivel egy véleményes szituációt követően megszületett a vendég gárda harmadik gólja is: egy – gyaníthatóan – szabálytalan mozdulat miatt került emberfölénybe a piros mezes formáció, amit könyörtelenül ki is használtak (0–3).

A BEAC nem sokkal ezután járt a legközelebb a gólszerzéshez, azonban Matheus a gólvonalról tisztázta a fővárosiak átlövését, amiből kis híján ők szereztek végül gólt, de Hoffer Csaba is ismét biztos lábakon állt.

A meccs utolsó tíz percére kanyarodva a Berettyóújfalu már nem erőltette annyira a támadásokat, de így is három további alkalommal köszöntek be, míg az ELTE-BEAC hiába próbálkozott, végül nem sikerült begyötörni a becsületgólt.

Végeredmény: ELTE-BEAC – MVFC Berettyóújfalu  0–6 (0–3)

Kezdőcsapat: Hoffer Csaba (k), Gémesi Áron, Szini László (C), Tóth Dávid, Tarjáni Péter.

Cserék: Oswald Dániel (k), Spáth Márton, Kiss Gábor, Szokoli Milán, Szamosi Péter, Horváth Domonkos, Szekér Zoltán, Dauner Kristóf, Appl Kristóf.

Gólszerzők: Matheus Perreira (3), Szabó Péter (2), Takács Zoltán.

Folytatás egy hét múlva a Nyíregyháza otthonában, majd november 7-én a bajnoki- és kupa-címvédő Haladás együttesét látja vendégül az ELTE-BEAC gárdája!

Author

Ajánlott cikkek