Együtt egy fenntarthatóbb jövőért – Kerekasztal-beszélgetés az ELTE Alumni szervezésében

Az ELTE Sikerek Kerekasztal elnevezésű rendezvénysorozat keretében elismert ELTE-diplomások osztják meg tapasztalataikat mindennapjaink releváns témáiról – téve mindezt élvezhetően, a tudomány más-más szegletét ismertetve. 2024. március 13-án újabb beszélgetést rendeznek az Aula Magnában. A meghívott vendégek ugyan különféle tudományterületekről érkeznek, de a fókusz közös: a zöld fenntarthatóság kutatása.

Környezettudatosság, fenntarthatóság, zöld jövő. Lépten-nyomon ezekbe a fogalmakba botlunk, mégis rengeteg kérdést vetnek fel bennünk: mit jelent a fenntarthatóság a környezetvédelem szempontjából? Mit mond a környezeti krízisek hatásairól a pszichológia? Környezetünk válságos állapotával együtt vajon mi is valamiféle „válságba” kerülünk?

Jelenünk problémái és kérdései mellett a jövőnk is a napjainkban zajló beszélgetések fontos pontját képezi. Mit tehetünk azért, hogy unokáink egy zöldebb Földet örököljenek tőlünk? Milyen jogi és környezettudatos lépésekkel biztosíthatunk együtt egy fenntarthatóbb jövőt?

A téma köré épülő tudományos diskurzusba négy kiváló kutató és szakember által nyerhetünk bepillantást. A meghívott vendégek közt szerepel Dúll Andrea környezetpszichológus, az ELTE PPK Ember-Környezet Tranzakció Intézetének igazgatója, a környezetpszichológia hazai úttörője, továbbá Mádlné Szőnyi Judit hidrogeológus, aki jelenlegi kutatásaiban többek között a klímaváltozás felszín alatti vizekre gyakorolt hatásainak értékelésén, illetve természetalapú, felszín alatti vízpótlási módszerek fejlesztésén dolgozik. A kerekasztal-beszélgetésben helyet foglal még Sulyok Katalin környezetjogász, biológus és nemzetközi klímaperek jogi tanácsadója, akit – tanulmányai révén – a környezeti kihívások jogi megoldásainak lehetőségei foglalkoztatnak, valamint Szöllősi Szilvia bölcsész, közgazdász, aki az innováció és fenntarthatóság területét érintő hazai és nemzetközi projektek gondozója.

Ha Te is szeretnél választ kapni a fenntarthatóság kutatásának és alkalmazásának kérdéseire –  ráadásul elismert szakemberektől –, akkor jegyezd fel az időpontot és a helyszínt:

2024. március 13. 18:30, ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3).

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Ne csüggedj, ha nem tudsz személyesen eljönni az eseményre, az előadásra ugyanis nemcsak helyszíni, hanem online részvételre jogosító jegy is váltható. Azok a regisztrált érdeklődők, akik online jegyet foglalnak, az előadást megelőző napon e-mailben kapják meg az esemény élő közvetítéséhez vezető linket, melyet utólag is visszanézhetnek.

Forrás: ELTE Alumni

Author

Ajánlott cikkek