„Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” – Szerdánként imareggelizz Te is!

Minden szerda reggel történik valami a Horánszky utca 26-os szám alatt. Hallgatók érkeznek, alacsonyak, magasak, beszédesek, hallgatagok, vitatkozók. Van, hogy ismerik egymást, de mindig akad pár új. A közös bennük, hogy egyetemisták különböző karokról, sőt olykor más egyetemről, azonban többségük az ELTE-n tanul.  

Masri Mona Aicha református lelkipásztor várja őket, terített asztallal. Futó üdvözlések, mizuk után finom kávét vagy gőzölgő teát készítenek. Mona arról számolt be, hogy egyetemi lelkészként szívügye a hallgatókkal való párbeszéd, éppen ezért fontosnak tartotta egy olyan alkalom létrehozását, amely a reggeli órákban hívja nem csak közösségbe, hanem asztalközösségbe őket.

Masri Mona Aicha.
A képet készítette: Zellei Boglárka Éva

„A közös imádság, a közös gondolkodás, annak a megtapasztalása, hogy a legrosszabb napomon is vannak, akik gondolnak rám, akik érdeklődnek, mindenki számára fontos.”

Az imareggelire nem csak reformátusokat várnak, jelenleg is több más felekezethez tartozó tagja van, valamint szeretettel várják mindazokat, akik semmilyen hitéleti múlttal nem rendelkeznek, vagy esetleg rossz tapasztalatok elszenvedői.

„A közösség nyitott, őszinte, el tudjuk hordozni egymás nehézségeit, és Isten szeretetét tükrözve emelünk egymáson.”


Az alkalmon résztvevőket kérdeztük, mit jelent számukra az imareggeli:

„Az imareggeli mindig nagyon jó indítása a napnak, mivel a mai világban az embereknek egyre kevesebb lehetőségük van lelkileg feltöltődni. Egy bibliai részlet megbeszélése után, ami mindig picit elgondolkodtató, le tudunk ülni egyet reggelizni és kötetlenül beszélgetni egymással. Ezért is szeretem ezeket az imareggeliket, a nap további részére erőt ad.” (Balázs, joghallgató)

„Szeretem, hogy minden alkalommal felolvas Mona egy részt a Bibliából, s mi beszélünk róla. Sajnos nem ismerem a bibliai történeteket részletesen, ezért mindig valami újjal találkozom, amin aztán a hét hátralévő részében gondolkodhatok. Az is tetszik, hogy az egész egyetemistákra van szabva, így van egy kortárs csapat, akikkel megosztjuk gondolatainkat, érzéseinket. Ez pedig engem feltölt, főleg szerda reggel, amikor a heti teendők fele még előttem áll. Az, hogy minden alkalom végén együtt imádkozunk, lelkileg erősít. Hálás vagyok ezért a kezdeményezésért, szívből ajánlom!” (Nusi, joghallgató)

„Számomra az imareggeli egy olyan alkalmat jelent, ahol bibliai történeteken keresztül saját tapasztalatainkat, gondolatainkat megosztva olyan témákat járhatunk körül egyetemista társainkkal, amik egy hétköznapi beszélgetésben nem biztos, hogy felmerülnének. Az imareggeli után mindig úgy folytatom a napomat, hogy valami újat, értékeset viszek magammal.” (Lili, pszichológia szakos hallgató)

Az alkalmakon a részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várunk, minden szerda reggel nyolctól.

Helyszín: Horánszky u. 26. (Bejárat a nagykapu melletti kis ajtón!)

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/profile.php?id=100083285360112
Instagram: https://www.instagram.com/elte.misszio/

🌜

Author

Ajánlott cikkek