Gyere velem az erdőbe! – Programajánló a Fishing On Orfűhöz: 3–4. nap

Az idei évben június 26-29. között rendezik meg az egyik legnépszerűbb hazai zenei fesztivált, a Fishing On Orfűt. A délelőtti jóga, kézműves foglalkozások, pihenősarkok kipróbálása és strandolási lehetőségek után a délután kezdődő koncertfelhozatalban minden látogató megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelő programot. A továbbiakban olyan szubjektív ajánlót közlünk a harmadik és a negyedik napról, amely széles spektrumon igyekszik bemutatni az Orfűn fellépő előadókat.

Június 28., péntek:

15:00-15:30 – Víziszínpad – Barkóczi Noémi

A Köd a nappaliban helyett a hőség költözik a Víziszínpad környékére, de a közönség szerencsére lehűtheti magát még azelőtt, hogy felkapcsolódnának a Nagyvillanyok.

 

18:00-18:40 – Amondó színpad – egy5egy

A zenekar vélhetőleg ezúttal is felülteti a közönséget egy Hosszú téli járatra, hogy aztán a dallistára húzza a Rovátkákat.

 

19:00-20:10 – Nagyszínpad 1 – Csaknekedkislány

A Tihanyban elhangzó csók után nem érdemes kihagyni a nagyszínpad pénteki második koncertjét, hiszen a zenekar mindig különleges atmoszférát teremt, könnyen megjegyezhető dalszövegeivel pedig pillanatok alatt bevonja ebbe a közönséget is.

 

21:10-22:30 – Nagyszínpad 1 – 30Y

A tavaly december 1-jén új lemezzel jelentkező 30Y szintén a Nagyszínpadhoz szegezi a közönséget, és remélhetőleg a friss anyagból is játszik majd dalokat, például a parton marad vagy a kavicsok kövek címűeket, persze olyan klasszikusok mellett, mint a Teremtős vagy a Puhatalpú lányok, hiszen az együttes általában lemezbemutató koncertjein is fele-fele arányban adja elő újonnan megjelent és régóta ismert számait.

 

22:30-23:30 – Nagyszínpad – Analog Balaton

Nem lesz Könnyű jó helyet találni, ugyanis az Analog Balaton az utóbbi egy-két évben hatalmas rajongótáborra tett szert, de talán érdemes követni a Medvelábnyomokat.

 

23:30-00:50 – Nagyszínpad 1 – Quimby

A pénteki napon elég erős a Nagyszínpad programja, ugyanis itt kap helyet a Don Quijote ébredése és a Kicsi ország is, persze csak ha az érdeklődők odaérnek azelőtt, hogy Most múlik pontosan.

 

Június 29., szombat:

 

19:00-20:10 – Nagyszínpad 1 – Ivan & the Parazol

Ha megnyitod a szíved, belefér a Nagyszínpad pénteki második koncertjének set listje, és helyükre kerülhetnek végre a Kérdőjelek és a válaszok.

 

21:10-22:00 – Amondó színpad – Sorbonne Sexual

A zenekar frontembere akusztikus felállásban lépett fel tavaly A Tűzhöz Közel színpadon, idén azonban már a teljes csapat ellátogat Orfűre, hogy a közönséggel együtt várjanak a Csodára, és hogy megkeressék a mindenki létét irányító Kapcsolót.

 

22:30-23:30 – Nagyszínpad 2 – Kollár-Klemencz Kamarazenekar

A tavaly év elején új albummal jelentkező Kollár-Klemencz László ezúttal is ott fog állni a Szikla szélén, és megidézi A folyót, de elszívhat akár Egyetlen Cigarettát is, miközben azt énekli: Iszom a bort.

 

23:45-00:30 – Amondó színpad – Grabovski

A tavaly decemberben új lemezzel jelentkező együttesnek, reméljük, csak a refrén idején kiabálhatja a közönség, hogy Nem jöttél el, a hallgatóság azon tagjai pedig, akiket a barátaik rángattak el a zenekar fellépésére, azzal a felkiáltással távozhatnak majd a végén: Kösz, hogy hívtatok.

 

00:50-02:00 – Nagyszínpad 2 – Pál Utcai Fiúk

A zenekar szintén nagy visszatérője a fesztiválnak, ráadásul általában késő esti vagy éjjeli időpontokban lép színpadra, hogy elkalauzolja a közönséget Balatonszepezdre, A Bálba, vagy akár csak egy orfűi Legelőre.

 

A lista az első és a második napról korábbi cikkünkben olvasható, találkozzunk minél több programon!

Author

Ajánlott cikkek