Operaest Melis György emlékére

Alumni Operaest – Melis 100 címmel szervez zenés programot az ELTE Alumni Központ 2024. május 24-én 19 órától az Egyetem dísztermében Melis György operaénekes születésének 100. évfordulója alkalmából.

Az est főszervezője Clementis Tamás operaénekes, aki Melis György Kossuth-díjas operaénekes munkásságát fogja méltatni. A kétfelvonásos esemény folyamán olyan nagy zeneszerzők alkotásai fognak felcsendülni, mint Mozart, Donizetti, Verdi, Puccini, Eisemann, Csajkovszkij és Kodály. A műveket előadják:

Schöck Atala – Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő (mezzoszoprán)

Tatai Nóra – operaénekesnő (szoprán)

Fokanov Anatolij – operaénekes (bariton), érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja

Horváth István – Magyar Ezüst Érdemkeresztet nyert operaénekes (tenor)

Clementis Tamás – operaénekes (basszbariton)

Zongora: Bartal László és Sógor Tamás

Az est helyszíne az ELTE díszterme, az Aula Magna lesz. A részvétel regisztrációhoz kötött, a belépés támogatói jegy helyszíni megvásárlásával lehetséges, melynek ára 2500 forint. A támogatói jegy viszont minden Alumni Kártya-tulajdonosnak csupán 2000 forintba kerül. A szervezők kérése, hogy lehetőség szerint pontos összeggel készüljenek az érdeklődők.

A támogatói jegyekből származó adományok a zongorista díjazásán túl hozzájárulnak az ELTE Alumni Alapítvány ösztöndíjalapjának éves feltöltéséhez.

Minden zenekedvelőt sok szeretettel várnak!

Forrás: ELTE Alumni

Author

Ajánlott cikkek