Újra itt a Nemzetek Estjei – Viva España

Jó hangulat, izgalmas és sokrétű programok, érdekes előadókez mind rád vár a Nemzetek estjei elnevezésű programsorozat keretein belül! Május 19-én ezúttal Spanyolország lesz a téma. Ha mindig is érdekelt a spanyol kultúra, szokások és életérzés, akkor mindenképpen itt a helyed, hiszen ez a rendezvény garantáltan elhozza a tipikus déli hangulatot és jókedvet. Az ismeretterjesztő előadások mellett bemutatókat is láthatnak az érdeklődők, a cél pedig a közösségépítés, illetve a résztvevők nyitottságának és tájékozottságának növelése. Különleges élmény lesz, semmiképp nem érdemes lemaradni!

Május 19-én este, 18 órakor mindenkit tárt karokkal vár a Nemzetek estjeinek Spanyolországot feldolgozó alkalma. A rendezvénysorozat 2017 óta kerül megrendezésre, évente egyszer (habár 2021-ben az esemény elmaradt a járvány következtében). Az utóbbi időszakban már téma volt Kína, Franciaország, az USA, Japán, Németország és Mongólia is, ezeket követi az idén Spanyolország. Az eseményt az ELTE Alumni Központ, illetve a Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék szervezi, ők állították össze a sokszínű programokat.

 

Az est a spanyol intézeti, majd védnöki köszöntővel indul, ezt követi Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetőjének üdvözlő beszéde. A továbbiakban a résztvevők négy különböző előadást tekinthetnek meg, melyek 18:15-kor kezdődnek.

Az előadók között helyet kaptak a spanyol nyelvi tanszék munkatársai, szakértők, illetve az egyetemen tanuló diákok is.

Programok:

  • Dr. Smid Mária Bernadett, az ELTE BTK Folklore Tanszék egyetemi adjunktusa tart ismeretterjesztő előadást Szellem a palackban. Az emberek titkos vágyai és az inkvizíció címmel,
  • Dr. Kutasy Mercédesz műfordító, művészettörténész, valamint a Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék habilitált egyetemi docense beszél a Velázquez-másolatokról,
  • Méhész Nóra, az ELTE TTK alumnusa El Camino – Egy zarándokút élményei és gyümölcsei címen osztja meg az érdeklődőkkel, hogy mit adott számára a híresen nehéz próbatétel,
  • az estét pedig egy flamenco-bemutató koronázza meg, amelyet Jankovics Bernadett, az ELTE hallgatója ad elő.

 

Időpont: 2023. 05. 19., 18:00 – 20:00

Helyszín: ELTE Bölcsészettudományi Kar (1088 Budapest, Múzeum krt. 4. F épület alagsor, Sauvageot-terem)

Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken, az Alumni honlapján tehettek meg.

Az eseménysorozat védnökei: Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

Forrás: ELTE Alumni Központ

Author

Ajánlott cikkek