Kulturális mediáció, művészeti instruktor, vállalkozásfejlesztés – új mesterszakokat indít az ELTE

Hamarosan elérkezik az idei felvételi jelentkezési határideje. Azoknak, akik valamely felsőoktatási intézményben szeretnék folytatni a tanulmányaikat, február 15-ig van lehetőségük választani. Az ELTE három új mesterképzéssel is bővíti kínálatát a 2023. évi általános felvételi eljárásban, melyeket most figyelmetekbe ajánlunk.

Kulturális mediáció mesterképzés

Az ELTE TÓK képzéskínálata a 2023/24-es tanév őszi félévétől a kulturális mediáció mesterszakkal bővül, amely professzionális kultúraközvetítéssel foglalkozik, továbbá intézményi és egyéni kapcsolatok kiépítésének támogatásával, különféle értékekkel és kulturális háttérrel rendelkező dolgozó emberek és gyermekek között. Annak köszönhetően, hogy a képzés teljes mértékben igazodik a 21. századi igényekhez, a hallgatók olyan szakmai tudásra tehetnek szert, ami a munkaerőpiacon is kiválóan kamatoztatható lesz a számukra. Tanulhatnak például a pályázatírásról, a minőségfejlesztésről, de a non-profit menedzsment és a marketing alapjait is elsajátíthatják. A képzést elvégzők dolgozhatnak az eredeti szakmájukban, de találhatnak új utakat is a közszférában vagy alapítványi, illetve önálló vállalkozói munkakörben is. A kulturális mediáció mesterszak megfelelő lehet mindazok számára, akik érdeklődnek a kultúra, a kultúraközvetítés vagy a társadalomfejlesztési projektek iránt és rendelkeznek pedagógiai, gazdaságtudományi, társadalomtudományi vagy bölcsészettudományi előképzettséggel. A szakról és a pontos bemeneti követelményekről itt olvashattok.

Művészeti instruktor mesterképzés

A művészeti instruktor mesterképzés a Bölcsészettudományi Karon indul a Művészetközvetítő és Zenei Intézet gondozásában. A jelentkezés azoknak ajánlott, akik kreatív adottságaikat szeretnék fejleszteni és érvényesíteni a művészetközvetítés bármely színterén. A diplomás hallgatók számára nagy előnyt jelenthet a magyar és európai munkaerőpiacon, hogy az intézetközi együttműködéssel létrehozott képzés inter- és transzdiszciplináris jellegű, kiemelt gyakorlati orientációval. A gazdasági-jogi ismeretek mellett szakelméleti tudás, projektszervezői rutin, valamint széles körű kapcsolatrendszer is szerezhető, amely később segítheti a menedzser jellegű tevékenységet. Az oktatott tantárgyak között olyanok szerepelnek, mint például a zenei rendezvényszervezés gyakorlata, a kulturális örökség, a színjátéktípusok, a kreatív zene vagy az integrált művészeti projekt gyakorlat. A hallgatók a diploma megszerzése után magabiztosan vághatnak bele minden rendezői, illetve szervezői feladatba, a Művészetközvetítő és Zenei Intézet által kínált zenei specializáció elvégzése pedig tovább növelheti elismertségüket. További információk a szakról itt találhatók.

 

Vállalkozásfejlesztés mesterképzés

A Társadalomtudományi Kar Szombathelyen, az ELTE Savaria Központban indítja el a vállalkozásfejlesztés szakot, melynek célja olyan szakemberek képzése, akik nemzetközi összehasonlításban is versenyképes, korszerű és magas színvonalú elméleti és módszertani ismeretanyaggal rendelkeznek, valamint képesek elsősorban kis- és középvállalkozások vagy egyéb gazdálkodó szervezetek tevékenységének elemzésére és komplex fejlesztési feladatok megoldására. A képzés során a hallgatók elméleti és módszertani üzleti ismereteket sajátítanak el, vezetői készségeiket tudatosan fejlesztik. A későbbiekben alkalmassá válnak kis- és középvállalkozások alapítására, azok működtetési kérdéseinek megoldására, valamint a hazai és a nemzetközi gazdasági élet különböző területein közép- és felsővezetői feladatok ellátására is. A szombathelyi képzés részleteiről itt olvashattok.

Forrás: telex.hu, tok.elte.hu, btk.elte.hu, sek.elte.hu

Képek: Zsolnai Dóri Educatio-fotói

Author

Ajánlott cikkek