Ismét Educatio – tájékozódj és tedd fel a kérdéseidet most!

Az ELTE is várja standjainál az érdeklődőket január 12–14. között a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Gyere és tedd fel a felsőoktatással kapcsolatos kérdéseidet!

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre való válaszadás céljából jött létre. Feladatai közé tartozik, hogy összekapcsolja a felsőoktatás egyes szereplőit, elsősorban a hazai és külföldi intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat az érdeklődő diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. Emellett a rendezvény biztos támpontot kínál a szakmák iránt érdeklődőknek is, akár külföldi nyelvtanulási lehetőségekkel is kiegészülve. Fontos és egyedülálló alkalmat nyújt a továbbtanulni szándékozók mellett még a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is, hogy mind egy színtéren értesülhessenek a szakmai újításokról, módszerekről. A látogatók a magyar felsőoktatás jövőjéről is tájékozódhatnak különböző előadások keretein belül, továbbá lehetőségük nyílik arra is, hogy a kiállítók képviselőivel való beszélgetés által közös útra tereljék az elképzeléseket.

A rendezvény évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend az érdeklődő diákok, szülők és tanárok körében. Az ország szinte minden egyeteme és felsőoktatási intézménye képviselteti magát, de évről évre egyre több nemzetközi és duális képzés, nyelviskola is jelen van. A közkedveltség fő oka, hogy a továbbtanulás előtt álló diákok itt egy helyen tájékozódhatnak Magyarország szinte minden egyetemi képzéséről. Nemcsak olyan információkat kaphatnak, amelyek az egyetemek nyílt napjain nem hangoznak el, hanem diákok és tanárok személyes tapasztalatait és tanácsait is meghallgathatják, és természetesen a kérdéseiket is feltehetik. Tájékozódhatnak továbbá a kollégiumi ellátásról, a bekerüléshez szükséges feltételekről, az ösztöndíj-programokról és a nyelvi képzésekről is.

Az ELTE is várja standjainál az érdeklődőket január 12 és 14 között a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

2023-ban Magyarország legnagyobb oktatási kiállítását ismét a HUNGEXPO területén rendezik meg. A rendezvényre 18 országból 200 kiállító érkezik. A felsőoktatással kapcsolatos kérdések iránt mindig nagy az érdeklődés: 2021-ben például 53.000-en keresték fel a rendezvényt.

Az Educatio-ra ellátogató érdeklődők az Eötvös Loránd Tudományegyetem standjánál tájékozódhatnak az egyetemen induló szakokról, a felvételi eljárás változásairól, valamint a pontszámítás menetéről is. Feltehetik kérdéseiket az egyetem képviselőinek továbbá a képzések részleteiről, az itt oktatott tantárgyakról és a hallgatói életről. Betekintést nyerhetnek a hallgatói szervezetek mindennapjaiba, a megpályázható ösztöndíjak és támogatások rendszerébe, az idegen nyelvi képzésekbe. A felsőoktatás mellett pedig ezúttal a karriertervezés is középpontba kerül.

A kiállítás ingyenesen látogatható, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: educatioexpo.hu, elte.hu

Képek forrása: educatioexpo.hu, eduline.hu

Author

Ajánlott cikkek