Közeleg a VII. „Változó világ, változó társadalom” Konferencia

Kifejezetten hallgatói, alap- vagy mesterszakos, illetve osztatlan képzésben résztvevők előadását várja a VII. „Változó világ, változó társadalom” Konferencia – értesítették szerkesztőségünket a rendezvény szervezői. A továbbiakban az ő közleményüket olvashatjátok.

Mi az a „Változó világ, változó társadalom” Konferencia és kik jelentkezhetnek?

Ez egy az ELTE Pedagógia és Pszichológia karán található Szociálpszichológiai Tanszék által rendezett interdiszciplináris hallgatói konferencia,

amelynek fő célja a hallgatók bevonása a tudományos életbe.

Egy olyan közeg biztosítása, ahol kipróbálhatják magukat, és ahol értékes tapasztalatokra lehet szert tenni.

Az interdiszciplinaritás szellemében nem csupán pszichológiai témájú előadásokat várnak. Bármely tudományterületről érkező kutatást – legyen szó mikrobiológiáról, politológiáról vagy éppen irodalomtudományról.

A konferencia témája a „ciklikusság a változó világban”. Együtt vizsgálják majd a folyamatosan formálódó társadalmi folyamatokban felfedezhető, körforgásszerűen visszatérő trendeket BA- és MA-hallgatók kutatásain keresztül, az ország számos egyeteméről.

Milyen előadást hozhatok? Igazi kutatónak kell lennem?

Egyáltalán nem! A lényeg a tudományos igényesség. Jelentkezz terepgyakorlatodon, szemináriumi dolgozatként vagy szakdolgozatnak induló kutatásoddal. Sőt, ha esetleg a szakdolgozati védésedet szeretnéd replikálni, akkor is tárt karokkal várják jelentkezésed – ezúttal nem három perced van, hogy bemutasd, min dolgoztál az elmúlt időszakban!

Mit jelent az, hogy pontokat nyerek az előadással?

Mivel az esemény oklevelet ad és megfelel az elvárásoknak, hivatalos konferenciaelőadásnak minősül minden konferenciánkon bemutatott előadás. Ez azt jelenti, hogy bizonyos pályázatokon, például ösztöndíjaknál, mesterszakos felvételik esetében, illetve Erasmuson vagy kutatási pályázatokon

kiemelkedő szakmai tevékenység vagy például kutatási és publikációs tevékenységek néven pontot ér

egy-egy ilyen eseményen való teljesítés.

Milyen konkrét pályázatokhoz jó?

A már említett Erasmus Hallgatói Mobilitás pályázatához elfogadják. Ezen kívül pontot ér a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj (NFÖ) pályázata esetében is, valamint az ifjú kutatók ötleteit támogató Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) elbírálásánál is.

Elfogadják bizonyos mesterképzésekre is: a teljesség igénye nélkül a Debreceni Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem bizonyos mesterképzésein is komoly pontokat szerezhet az, aki előad nálunk vagy más konferencián.

„Jó tapasztalat”, de ez mit jelent?

Tudománykommunikáció, networking, asszertivitás, prezentációs készség, lámpaláz kezelése… csak pár hívószó, ami fejlődhet egy-egy ilyen alkalommal. Készségek, amik nagyban segítenek az előrejutásban, bármilyen irányba tartson az ember. Kifejezetten hasznos, ha valaki a kutatói pályára adja a fejét, de a szakdolgozat védése is már csak rutin lesz egy ilyen előadás után. Arról nem is beszélve, hogy jól mutat az önéletrajzodban. Ezen felül pedig

megoszthatod másokkal a kemény munkádat, a lelkesedésedet, az általad fontosnak tartott témákat is.

Ki tudja, meglehet, hogy a hallgatóság egy tagja fogja majd segíteni a munkádat a későbbiekben.

Bővebb információért látogass el az esemény Facebook-oldalára, ha pedig kedvet kaptál a konferencián való előadáshoz, ezen a formon leadhatod az absztraktodat is március 17-ig. 

Author

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük