Így lesz tökéletes a prezentációd! – ELTE Hallgatói Innovációs és Startup Nap

Június 5-én, a Hungarian Startup University Program idei évadának záróeseményén a startup-prezentáció témáját járják körül érdekes előadásokkal az ELTE Aula Magnában.

A Hungarian Startup University Program (HSUP) célja, hogy egy új közösségi platformon keresztül megismertesse a hazai egyetemistákat az innováció világával, a modern vállalkozói léttel és különösen a startupok működésével. A programban részt vevők fejlődését interaktív, játékos tananyagok és személyre szabott tartalmak támogatják. A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek első részében az innovatív gondolkodásmód és a startup-világ megismerése kerül fókuszba, míg a második félévben a vállalkozások felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudás sajátítható el, ráadásul ebben a szakaszban már ösztöndíj is kapható. A képzésnek sok partneregyeteme van, köztük az ELTE is, így a kurzus elvégzéséért kreditet is szerezhetnek a hallgatók.

A HSUP idei évadának záróeseményére június 5-én kerül sor 14 és 19 óra között az ELTE Aula Magnában, ahol a „pitch” (startup-prezentáció) kerül majd a középpontba. Az eseményen részt vevők számára kiderül, hogy milyen egy jó pitch, valamint számos hasznos visszajelzést és gyakorlati tippet szerezve fejleszthetik tovább saját prezentációjukat.

A délután folyamán több sikeres innovációs szakember előadását hallhatják az érdeklődők. Az előadók között lesz Tarcsi Ádám, az ELTE Informatikai Kar innovációs szakértője, Vasvári Csaba, az ELTE Innovációs Központ kulturális innovációs menedzsere, valamint Pap Henrik startup-szakértő, tréner és csapata.

Tarcsi Ádám jóvoltából bemutatásra kerül majd egy sikeres startup pitch felépítése, annak lényeges tartalmi elemei, továbbá az is, hogy a befektetők mire figyelnek oda a leginkább manapság. Vasvári Csaba beavatja a hallgatóságot a pitch előadásmódjának rejtelmeibe: a jelenlévők megtudhatják, hogy milyen technikák segíthetik egy lebilincselő előadás megtartását, Pap Henrik és csapata szakértő vezetésével pedig saját prezentációjukon is dolgozhatnak. Az eseményen kiemelik még a „storytelling” fontosságát, az előadásra való megfelelő felkészülést, valamint azt, hogy mit lehet kezdeni a prezentálás közben jelentkező szorongató érzésekkel.

Az esemény záróprogramja a „Pitch Próba” lesz, ahol szakértők előtt mutatkozhatnak be a startup pitchre készülő ELTE-s csapatok, köztük a 2022/2023-as évadnyertes ELTE-s HSUP csapatai is. A próbán részt vevő társaságoknak izgalmas, a csapatszellemet is erősítő ajándékkal készülnek a szervezők.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az esemény nem csak a HSUP-program résztvevői számára nyitott: a szervezők örömmel várnak minden érdeklődőt. Az eseményre ajánlásuk alapján érdemes laptoppal érkezni.

Forrás: hsup.nkfih.gov.hu, elte.hu 

Képek forrása: inf.elte.hu, ppk.elte.hu

Author

Ajánlott cikkek