Egyetemistáknak szervez sítábort az EFOTT

Winterbreak elnevezéssel szervez sítábort az EFOTT fesztivál csapata január 28. és február 4. között egyetemisták számára. A sporton kívül természetesen bulival is várják a fiatalokat, valamint a tábor keretében kerül megrendezésre a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) EFOTT Egyetemi Síkupa is. A helyszín a csodaszép, franciaországi Les Orres lesz.

Síelés, közösségi programok, új emberek és életre szóló élmények: az EFOTT fesztivál csapata most mindezt biztosítja egy egyetemistáknak szervezett sítábor keretében. A január végi esemény nemcsak sportolási lehetőséget nyújt a résztvevőknek, hanem bulikkal, játékokkal és versennyel is színesíti a programot. Az EFOTT sajtófőnöke, Budai Marcell szerint „újra felértékelődtek az egyetemisták számára a személyes kapcsolatok, valamint az olyan közösségi élmények, mint a gólyatáborok, a közös utazások.”

A Winterbreak sítábor helyszíne nemcsak festői látványt nyújt, hanem remek pályákkal is várja a síelőket. Pályarendszere 100 kilométer hosszú, amely a profi szinten sportolóknak és az először síelőknek egyaránt felejthetetlen élményt adhat. A pályák 1550 és 2720 méter magasság között fekszenek, részben erdőhatár felett, részben fenyveserdőben – változatos és különleges terepet kínálva a résztvevők számára.

Les Orres egy a Déli-Alpokban, Embrun városa felett található üdülőfalu, amely ideális hely lehet a vizsgaidőszak fáradalmait követő aktív kikapcsolódásra.

Két csúszás között izgalmas programok, napközben például „Hütte party-k”, este pedig fergeteges bulik várják a fiatalokat. Budai Marcell kiemelte: mivel a közösségi élmény, az egyetemista-életérzés van a középpontban, csapatversenyekkel, kvízestekkel, társasjátékokkal és még pókerbajnoksággal is készülnek az résztvevőknek. A tábor csúcspontja pedig a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) – EFOTT Egyetemi Síkupa lesz.

Az egyetemisták fesztiváljának csapata télen-nyáron azon fáradozik, hogy megteremtse a közös találkozás, az együtt töltött személyes idő lehetőségét a fiatalok számára. A nyári fesztivál mellett egyre nagyobb figyelmet fordítanak az év közbeni programokra is – Budai példaként említette a sítábor mellett a SzezON Évnyitó rendezvényt, az Educatio Szakkiállítást vagy a felsőoktatási ponthatárok nyilvánosságra hozásakor rendezett Pont-Ott Partit.

Ha tehát idén lemaradtatok a Winterbreak sítáborról, ne csüggedjetek, hiszen egész évben érdemes figyelemmel kísérni a programkínálatot, a lényeg, hogy szerezzetek életre szóló élményeket együtt!

Forrás: EFOTT Winterbreak

Author

Ajánlott cikkek