tEgyünk jót! – jótékonysági sütivásárok az ELTE-n

Az ELTE Hallgatói Önkormányzata jótékonysági sütivásárt szervez az egyetem több karán is. A befolyt összeget a MáSzínház közösségének ajánlják fel. A következő alkalomra december 1-jén, a BTK-n kerül sor. Ne maradjatok le!

A sütemények megvásárlásával nemcsak a saját napotokat tehetitek szebbé, hanem részt vállalhattok a MáSzínház megmentésében is. November 22-én már a GTK-n és az ÁJK-n is vásárolhattatok édességeket, december 1-jén pedig a BTK-n lesz lehetőségetek csatlakozni a kezdeményezéshez.

A süteményvásáron befolyt becsületkasszás összeget a szervezők a MáSzínház közösségének ajánlják fel, akik értelmi fogyatékos és ép értelmű gyerekekkel és felnőttekkel együtt dolgoznak azért, hogy nyitottabbá és befogadóbbá tegyék a társadalmat. Nagy szükségük van a segítségre, mivel a gazdasági körülmények miatt veszélybe került a működésük.

November 22-én a Gazdaságtudományi Kar Q épületének udvara megtelt a legkülönfélébb süteményekkel: az egyetem hallgatói délelőtt háromnegyed tíztől délután négyig segíthették vásárlásukkal a MáSzínházat. Az előadások közötti szünetekben nagy nyüzsgés volt, mindenfelé mosolygó, beszélgető fiatalokat lehetett látni süteményekkel a kezükben.

Ugyanezen a napon az Állam- és Jogtudományi Karon idén 11. alkalommal rendezték meg a „jótékonysági palacsintabisztrót”. Az esemény célkitűzése már a kezdetekben az volt, hogy a kar hallgatói közös erővel gyűjthessenek valamely hátrányos helyzetben lévőket támogató szervezet részére. Idén – az ELTE HÖK-höz csatlakozva – ez a szervezet a MáSzínház lett. A kar oktatói és hallgatói egész nap palacsintát sütöttek, amit aztán az A épület büféjében árultak. Az esemény becsületkasszás volt, a finom falatokhoz adakozás után bárki hozzájuthatott.

„Ez a 11. alkalom, hogy megszerveztük a palacsintabisztrót. A kivitelezést illetően megtartottuk a régi szokásokat – hiszen nálunk ez már egy hagyományos esemény. Tartottuk magunkat ahhoz, hogy megvásároljuk az alapanyagokat, amikből aztán a szervezetek tagjai és a hallgatók készíthették el a palacsintákat. Teljes gőzzel azon vagyunk, hogy megmentsük a MáSzínházat. Népszerű ez az esemény, talán ezt bizonyítja az is, hogy mindjárt elfogynak a palacsinták, pedig csak a nap felénél járunk. Illetve a becsületkassza is egy-két óra alatt szinte megtelt. Szerencsére vevők a hallgatók erre az eseményre, és arra is, hogy adakozzanak” – nyilatkozta a „palacsintabisztró” egyik szervezője az ELTEvíziónak.

Aki lemaradt volna az eddigi vásárokról vagy szívesen venne részt még egyen, az december 1-jén a BTK kampuszán segíthet finom sütemények megvásárlásával a MáSzínház társulatán.

Képek: Zsolnai Dóri (ELTE Online)

Author

Ajánlott cikkek