Erasmusosok, figyelem! – Idén is ösztöndíjpályázatot hirdet az ELTE Alumni

Külföldön tanulni sokak számára lehet anyagilag megterhelő, még az Erasmus+ program résztvevőinek biztosított alaptámogatás ellenére is. Ezt a nehéz helyzetet próbálja enyhíteni az ELTE Alumni Alapítvány, valamint az ELTE Diplomások összefogásában idén is meghirdetésre kerülő ELTE Alumni Ösztöndíj-pályázat. Az elnyerhető összeg – 2022 ősze óta változatlanul 175.000 forint egy félévre: semmiképpen nem érdemes lemaradni róla.

A 2023/2024-es tanév II. félévében ismét kiírták az ELTE Alumni Ösztöndíj-pályázatot, mely az Erasmus-mobilitás idejére biztosított alaptámogatást hivatott kiegészíteni a tanulmányokban kiemelkedő, ám anyagilag rászoruló jelentkezők számára. A támogatást egyaránt igénybe vehetik alap- és mesterszakos hallgatók; az alapszakos képzésben részt vevők esetében legalább egy egyetemi félév lezárása a kritérium. A pályázat elnyerésére azok a tanulók esélyesek, akik szociális támogatásban részesültek az egyetemen, ezenkívül kiemelkedő eredménnyel – jó vagy kiváló átlaggal – zárták tanulmányi féléveiket. A pályázat elnyerhető összege immár második éve: 175.000 forint.

A támogatást legfeljebb 5 hallgató nyerheti el. Akiknek ez sikerül, vállalják, hogy a mobilitást követően részt vesznek mind az Erasmus+ program, mind az ELTE Alumni népszerűsítésében, illetve a szervezet munkájában.

A jelentkezőknek természetesen igazolniuk kell eddigi tanulmányi eredményeiket, a mobilitási programban való részvételüket, valamint azt, hogy szociális támogatást kapnak. Ezenkívül mellékelniük kell önéletrajzukat egy rövid motivációs levél, illetve a kitöltött pályázati űrlap kíséretében. A pályázat benyújtásának határideje 2023. november 15., a dokumentumokat pedig az ELTE Alumni Alapítványhoz kell beküldeni.

A pályázat részletes leírását ide kattintva olvashatjátok; a pályázati űrlap itt található meg, itt pedig letölthettek egy checklistet, amellyel könnyedén ellenőrizhetitek, hogy egyik szükséges dokumentum csatolásáról sem feledkeztetek meg.

Forrás: ELTE Alumni

Author

Ajánlott cikkek