Nincs felolvasóest!

2022. május 31-én fiatal kortárs szerzők irodalmi alkotásaiból hallhattunk ízelítőt egy teltházas rendezvény keretében, melynek az Auróra Klub adott otthont.

A Nincs fiatal pályakezdők összművészeti folyóirata, amely folyamatosan megjelenő lapszámai mellett rendszeresen várja izgalmas programokkal is a kultúra iránt érdeklődőket. Ha figyelemmel kíséritek a magazin Facebook-oldalát, műhelyek, különféle estek és szakmai események közül válogathattok.

A felolvasás egy egészen új sorozat a Nincs online folyóirat szervezésében, melynek első alkalma május 31-én valósult meg. Az Auróra nagytermében több meghívott fiatal szerző olvasott fel saját műveiből. Elhangzottak versek, regényrészletek, és készülő kötetekbe is betekintést nyerhettünk. A kortárs irodalom sokszínűségét már a címek is bizonyítják, az előadott szövegek között volt ugyanis többek között Evolúció, Szétfűrészelt nők klubja, Polip, Hajtogatás, Az apákhoz, Angyalcsinálás, Lazúr, Dolomit, Indigó, Zátonycsend, Atlantisz, Jelöletlen forrásból vagy éppen Rózsa dala. A komolyabb hangvételtől az irónián át minden stílus helyet kapott május utolsó estéjén, a közönség pedig hol tapssal, hol hangos nevetéssel díjazta a program főszereplőit.

Az esten felolvastak: Závada Péter, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Borsik Miklós, Sepsi László, Kustos Júlia, Tóth Réka Ágnes, Fancsali Kinga, Bordás Máté, Biró Zsombor Aurél, Baróthy Zoltán, Endrey-Nagy Ágoston, Gáspár Sára, Nagy Anna, Szegedi Fanni, Katona Ágota, Ráday Zsófia, Biró Sára, Beke Sára D., Vida Boldizsár és Bánfalvi Samu.

Aki esetleg erről az eseményről lemaradt volna, az június 13-án, hétfőn 18:30-tól részt vehetett a nyárindító felolvasóest második felvonásán. Ha pedig ti magatok is foglalkoztok írással, vannak saját alkotásaitok, és szívesen felolvasnátok őket érdeklődő közönség előtt, jelentkezzetek ti is a folyóirathoz.

Kövessétek a Nincs oldalait, mert felolvasóest lesz még!

Fotók: Nagy Lili Panna, Nincs online folyóirat

Author

Ajánlott cikkek