Folytatódik a tavaszi jógaszezon a BEAC-ban

A tavaszi jógaszezonban ötféle óra közül válogathatnak a hallgatók. A BEAC csapatának elhivatott és lelkes edzői mindenkit szívesen fogadnak a fergeteges hangulatú és elfogadó légkörű edzéseken. Az edzők minden résztvevő tanulási sebességére tekintettel vannak, így szívesen látják azokat is, akik csak azelőtt még sosem jógáztak.

Fontos figyelembe venni a jógabérletek saját rendszerét, és az edzések helyszíneit: a gerinc-, fasciális alapú flow-, női-, yin-yang-, valamint energy flow-jógaórák ebben a félévben hat héten át érhetőek el az érdeklődő ELTE-s hallgatók számára. A május 28-ig tartó szezon jógatípusonként öt órából áll; ezek csak az adott típushoz tartozó bérlettel látogathatóak.

Helyszínek és időpontok:

Fehér Hold Stúdió (ÚJ HELYSZÍN!) – 1084 Budapest, József u. 5., I. em. 1., 15. kapucsengő | Hétfő: gerincjóga és yin-yang flow-jóga

AGORA Stúdió – 1085 Budapest, Üllői út 6. | Kedd: női jóga

Budapesti Egyetemi Atlétikai Club – BEAC Fitnesz terem (1117 Budapest, Bogdánfy u. 10/B) | Szerda: fasciális alapú flow- és energy flow-jóga

Performance Stúdió (ÚJ HELYSZÍN!) – 1095 Budapest, Ipar utca 3. | Csütörtök: gerincjóga

Óraleírások az edzőktől:

GERINCJÓGA – Müller Dorottya

A gerincoszlop átmozgatásával és a mély tartóizmok erősítésével foglalkozunk. A gyakorlás során megtanítjuk a testnek a helyes testtartásért felelős izmok aktivizálását. Izmainak nyújtásával és az ízületi mozgástartomány növelésével elősegítjük a könnyebb és kevésbé fájdalommentes mozgást. Mindenkinek ajánlom, de különösen azoknak, akik foglalkozásukból adódóan sokat ülnek, illetve tartásproblémákkal rendelkeznek.

YIN-YANG FLOW-JÓGA – Müller Dorottya

Gyakorlás, amelyben a gyengédség (yin) és az erő (yang) egyszerre van jelen. Az óra első felét egy dinamikusabb, összetettebb flow-val töltjük, ahol folyamatos a mozgás. Az órát végül egy testet és lelket ellazító nyújtással fejezzük be. Fókuszban a törzs mélyizomzata, a core izmok lesznek, melyek megfelelő működése mindennemű mozgásnál elengedhetetlen. Azoknak ajánlom, akik szeretnének az egész testük átmozgatásával erősebbek lenni, ugyanakkor fejlesztenék hajlékonyságukat is.

BEAC

GERINCJÓGA – Horváth Viki

A gerincjóga hatékony módszer a gerincproblémák megelőzésére és enyhítésére. Rendszeres gyakorlással a test fájdalommentessé, erősebbé és hajlékonyabbá válik. Sűrűn jógázóknak, kezdőknek és újrakezdőknek is ajánljuk, akik pontosan-precízen szeretnék elsajátítani a jógatechnikákat. A testtartások, légzőgyakorlatok és a relaxáció teljesen felfrissíti a testet és az elmét. Óráink alkalmával gondosan odafigyelünk a gerinc mobilizációjára, valamint a gerinc melletti izmok, hasizmok és mélyizmok erősítésére. Emellett a testtartáshibák megelőzésével és javításával is foglalkozunk.

FASCIÁLIS ALAPÚ FLOW-JÓGA – Horváth Viki

A fasciális szemlélet, miközben sokoldalúan fejleszt, a modern ember számára is kellően preventívvé teszi a jógát. Ez a gyakorlási forma segít a testi struktúrák, a tartás kiegyensúlyozásában, illetve erősíti azokat az izmokat, melyeket egyáltalán nem, vagy nem eleget használunk. Hatékony az ízületi mozgásterjedelem és a rugalmasság növelésben. A flow óratípus dinamikus gyakorlást takar, melyben folyamatos a mozgás. Ez lefoglalja az idegrendszert is, bevonódunk a gyakorlásba, ezáltal az óra egyaránt biztosít testi, lelki és mentális feltöltődést.

ENERGY FLOW-JÓGA – Horváth Viki

Az energy flow órákon megtanuljuk felszabadítani és aktivizálni a testben lévő energia-raktárainkat. A folyamat úgy indul, hogy felszabadítjuk a testben lévő elakadásokat, letapadásokat a fasciális láncolatok mentén, anatómiai alapokon, majd végighaladunk a csakra-rendszer szimbolikáján; megnézzük, mit tudunk a hétköznapokban hasznosítani az ősi indiai tanításokból. Mindezt modern köntösben, önismereti alapokon, jórészt ütemesebb, elektronikus dallamokra. Lesznek pörgősebb alkalmak, de nyugodt, lágy, stresszlevezető órák is, mindig olyan, amire épp szükség van. Minden órán tanulunk valami újat saját működésünkről a jóga tanításain keresztül, de a modern életvitelre szabva. Izgalmas kaland lesz, várlak rá titeket!

NŐI JÓGA ÉS MEDITÁCIÓ – Hauptmann-Tőkés Antónia

A külső körülmények zavaróak, folyamatos változásuk újabbnál újabb kihívások elé állít minket. Ebben az átalakuló helyzetben is érdemes időnként megállni, időt szánni önmagunkra, a figyelmüket kintről befelé fordítani. A női jógaórákon elfogadással, türelemmel fordulunk a testünk felé. A gyakorlásokon a medence, az alhas, a csípő és a gát területét erősítjük, keringésüket javítjuk. A női egészségünkkel való kapcsolódásunkat testhelyzetekkel, légzőgyakorlattal és meditációval segítjük. Az órák célja a test-tudat-lélek harmóniájának megteremtése.

Kiemelt kép: BEAC

Author

Ajánlott cikkek